DomovNaši krajiOdprte so prijave za Koper na dlani in 2. Istrske igre

Odprte so prijave za Koper na dlani in 2. Istrske igre

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Tradicionalna prireditev ob občinskem prazniku Mestne občine Koper – Koper na dlani, k sodelovanju vabi krajevne skupnosti, turistična in kot letošnjo novost tudi kulturna društva v občini.

Tradicionalna majska prireditev Koper na dlani bo v soboto, 12. maja, tudi letos na prav poseben način popestrila dogajanje v občini. Med 9. in 18. uro se bodo vzdolž Pristaniške ulice in na drugih lokacijah ob morju v Kopru javnosti s svojimi običaji, kulinariko, glasbo in posebnostmi znova predstavile krajevne skupnosti in turistična društva Mestne občine Koper, glede na to, da je letošnje leto razglašeno za Evropsko leto kulturne dediščine, pa so letos k sodelovanju vabljena tudi kulturna društva Mestne občine Koper. Krajevne skupnosti in društva se bodo tudi letos predstavila na stojnicah, po lanskoletni uspešni izvedbi pa se bodo njihovi predstavniki tudi letos lahko pomerili na 2. Istrskih igrah in se tako preizkusili v zanimivih družabnih aktivnostih, kot so vleka vrvi, skakanje v vreči, igranju more, briškole in podobno.

Za sodelovanje na 2. Istrskih igrah se lahko prijavite s posebno prijavnico, ki je na voljo na tej povezavi, za sodelovanje na prireditvi Koper na dlani pa se lahko prijavite na tej povezavi. Rok za prijavo je petek, 4. maj 2018.

Vzdušje in program prireditve bo še dodatno popestril kulturni program, ki ga bo Mestna občina Koper pripravila v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Mestne občine Koper in Javnim skladom za kulturne dejavnosti – OI Koper, imenovanim Kulturni maraton. Bogat spremljevalni program bo podrobneje predstavljen na spletni strani www.koperforculture.si.

Sicer pa bomo v mestu na dan prireditve gostili tudi potniško ladjo Mein Schiff 2 s 1.800 potniki, ki se bodo poleg domačinov in ostalih obiskovalcev prireditve nedvomno razveselili živahnega mestnega utripa.