DomovNaši krajiVIDEO: Koprski župan z idejno rešitvijo za skejt park navdušil skejterje

VIDEO: Koprski župan z idejno rešitvijo za skejt park navdušil skejterje

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski župan Boris Popovič je včeraj v Žusterni sprejel lokalne skejterje in jim skupaj s  projektantom predstavil idejno rešitev za bodoči skejt park, ki bo v Kopru zrasel prihodnje leto.

Veseli me, da vas vidim v takem številu. Presenečen sem nad interesom, ki ga je več kot očitno dovolj,” je uvodoma dejal prvi mož koprske občine Boris Popovič, ki si želi, da bi pri snovanju in nastajanju tega projekta aktivno sodelovali tudi skejterji oz. vsi bodoči uporabniki skejt parka, saj bo le na ta način objekt resnično služil svojemu namenu. Vse zainteresirane je tako pozval, da se s svojimi morebitnimi predlogi, zamislimi in željami obrnejo na projektanta koprskega urbanega parka in skupaj z njim oblikujejo najboljšo možno varianto.

“Projekt je zastavljen fenomenalno in verjamemo, da bo realiziran v najkrajšem možnem času, tako da bodo obalni skejterji končno dobili objekt, kakršnega si tudi zaslužijo. Vse pohvale županu in ekipi, nam je povedal eden izmed udeležencev včerajšnje predstavitve, na kateri je prvi mož koprske občine prvič razkril načrte za največji in najsodobnejši skejt park v Sloveniji. Slednji naj bi se, kot izhaja iz idejne zasnove, razprostiral na skoraj 1.600 kvadratnih metrih površine. Sprva je bilo za izvedbo projekta predvideno območje ob Semedelski promenadi, vendar je nato občina našla drugo, bistveno večjo in zato tudi bolj primerno lokacijo, ki bo v prihodnosti omogočala tudi širitev in dopolnitev urbanega parka. Gre za občinsko zemljišče v neposredni bližini nadvoza Semedela, ki povezuje Športno-rekreacijski center Bonifika in Semedelo. 

Idejno zasnovo, s katero so se včeraj seznanili mladi skejterji, so pripravili arhitekti iz biroja Projekt d.d. Nova Gorica, ki so v slovenskem, pa tudi v mednarodnem prostoru dobro uveljavljeni, še zlasti na področju projektiranja skejt parkov. Pohvalijo se lahko namreč s projektiranjem goriškega skejt parka, trenutno največjega tovrstnega parka pri nas, podpisali pa so se tudi pod tistega v hrvaškem Pulju. Prav tak oziroma še nekoliko večji bo tudi koprski skejt park, ki bo zgrajen po najvišjih mednarodnih standardih in bo primeren za organizacijo tekmovanj najvišjega ranga, kar je tudi želja koprske občine, ki na svoje investicije gleda tudi z vidika športnega turizma.

Kot je pojasnil Popovič, bo občina naložbo predvidela v proračunu za prihodnje leto, kar pomeni, da so potrebna sredstva za izgradnjo modernega urbanega parka praktično že zagotovljena. Vse aktivnosti bodo usmerjene v to, da bi z gradnjo začeli že v prvih mesecih prihajajočega leta, kar bi pomenilo, da bi koprski skejterji novi, najsodobnejši in največji slovenski skejt park lahko uporabljali že naslednje poletje.

Spodaj si lahko ogledate celoten včerajšnji sestanek med županom in skejterji.