DomovKulturaBogato septembrsko dogajanje se nadaljuje

Bogato septembrsko dogajanje se nadaljuje

KulturaNaši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Z Glasbenimi večeri, Otroškim festivalom, Golažjado, prireditvijo Vonj po Istri in drugimi dogodki se nadaljuje bogato prireditveno dogajanje v destinaciji Koper.

Jutri, v četrtek ob 20. uri, se bodo v Pokrajinskem muzeju Koper nadaljevali Glasbeni večeri, na katerih bodo jutri nastopili Maja Keuc in Amaya Kvartet. V četrtek bo na Prešernovem trgu v Kopru v organizaciji Zavoda Koper Otok Otroški festival, na katerem se bodo zlasti najmlajši lahko preizkusili v različnih prostočasnih dejavnostih, kot so delavnica risanja portretov, spoznali bodo dejavnost Društva ljubiteljev eksotičnih živali, se učili angleškega jezika, si ogledali predstave in še in še. Program bo za obiskovalce brezplačen, odvijal pa se bo med 9. in 12. uro ter med 16.30 in 18. uro.

Sobota pa bo tako v mestu kot tudi na podeželju zelo bogata. V Krkavčah se bo že od 10. ure dalje odvijal program pristne istrske prireditve Vonj po Istri, v sklopu katere boste lahko nakupovali domače izdelke in pridelke, spoznali, kako poteka iskanje tartufov in oranje z boškarinom ter spremljali kuharski šov in kuharsko tekmovanje ter kulturni program. Vonj po Istri je bila prepoznana tudi kot prireditev z dodano vrednostjo v Mestni občini Koper.

Tudi na Škofijah bo v soboto v ospredju kulinarika, saj Društvo Dobra volja Škofije že četrto leto zapored pripravlja družabno in kulinarično prireditev Golažjada, na kateri se bodo tekmovalci pomerili v kuhanju golaža, vse skupaj pa bo popestril tudi bogat spremljevalni program.

V mestu bo sobota minila predvsem v znamenju Evropskega tedna mobilnosti in prireditve Koper giba, po vsej občini pa bo potekala akcija Očistimo Slovenijo. Več o dogajanju na www.koper.si in Facebook strani Visit Koper.