DomovNaši krajiVIDEO: Preventiva in vzgoja v cestnem prometu tudi v Kopru

VIDEO: Preventiva in vzgoja v cestnem prometu tudi v Kopru

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Pretorska palača je danes gostila zadnjega v nizu posvetov, na katerem so za skupno mizo sedli predstavniki občinskih Svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Obalno-kraške, Goriške in Primorsko notranjske regije. Posveta so se udeležili tudi predstavniki koprskega občinskega inšpektorata.

Uvodoma je udeležence nagovoril Igor Velov, direktor Javne agencije RS za varnost prometa, ki je izpostavil pomembnost delovanja občinskih svetov za preventivo in izvajanja preventivnih aktivnosti na lokalni ravni ter nujnost zagotavljanja ustrezne podpore, tako strokovne kot tudi materialne (z gradivi in drugimi aktivnostmi).

“Na posvetu želimo predvsem izpostaviti vlogo občinskih svetov za preventivo, ki na lokalni ravni v posameznih občinah koordinirajo preventivne aktivnosti, izvajajo različne programe prometne vzgoje in povezujejo različne deležnike, kot so na primer osnovne šole, srednje šole, nevladne organizacije upravljavcev cest,” je povedala Mateja Markl iz Javne agencije RS za varnost prometa in dodala, da so tokrat izpostavili kar nekaj problematičnih zadev kot so vloga in izvajanje samih infrastrukturnih ukrepov, urejanje šolskih poti, itd.

V nadaljevanju so govorci predstavili primere dobrih praks, med njimi tudi prometne varnosti v Mestni občini Koper.

Peter Donaval iz občinskega inšpektorata Mestne občine Koper nam je zaupal, da občina plodno sodeluje z javno agencijo. V ta namen je bila pred dvema letoma tudi ustanovljena posebna komisija, ki deluje v smeri izboljšanja prometne varnosti na območju Mestne občine Koper.