DomovNaši krajiVikend v znamenju družinske animacije na ledu

Vikend v znamenju družinske animacije na ledu

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Po uspešno končanem Magičnem decembru se magično dogajanje v Kopru nadaljuje vse do sredine januarja. Vikend, ki je pred nami, bo zaznamovala predvsem družinska animacija na obeh koprskih drsališčih.

Medtem ko je Magični december v Mestni občini Koper z dvema drsališčema v mestu, več kot 100 različnimi dogodki in prireditvami v mestu in na podeželju ter ostalim bogatim spremljevalnim programom tudi letos presegel pričakovanja, se magično dogajanje nadaljuje tudi v januarju.

Foto: Vojko Rotar

Vse do 14. januarja namreč lahko obiščete drsališči ob morju in na Titovem trgu, kjer se bo nadaljeval tudi spremljevalni program in gostinska ponudba. Ta konec tedna bodo na drsališčih na svoj račun prišle zlasti družine z otroki.

To soboto, 6. januarja, ob 10. uri, bodo namreč na drsališču pri Upravi za pomorstvo zanje pripravili druženje z osnovami drsanja, ki ga bodo izvajali v skupinah do 12 ljudi. Družinska animacija bo brezplačna, plačati bo treba le vstop na drsališče in izposojo drsalk, prav tako je za udeležbo potrebna predhodna prijava na info@magicnidecember.si oziroma v hiškah ob drsališču. Družinsko animacijo na ledu, ki je primerna še zlasti za začetnike, bodo ponovili tudi v nedeljo, 7. januarja, ob 18. uri na drsališču na Titovem trgu.

Foto: Vojko Rotar

Sicer pa ta konec tedna ne gre zamuditi sobotne delavnice peke mišk s Slaščičarno Kroštola ob 10. uri na Titovem trgu in otroške predstave Zobni zajček z družinskim gledališčem Kolenc ob 11. uri ter večernega nastopa Aleksandra Novaka, ki bo na Titovem trgu nastopil ob 19. uri. V nedeljo ob 10. uri na Titovem trgu ne zamudite delavnice dekoracije piškotov za otroke s Kavarno Triglav, ob 11. uri otroške predstave Cesarjev slavec z družinskim gledališčem Kolenc, ob 17. uri bo na trgu nastopil MePZ Maestral, ob 19. pa lahko prisluhnite glasbenemu nastopu Sare Petešič. V ponedeljek, 8. januarja, ob 19. uri bo na trgu nastopila ženska klapa Fritule.

V Mestni občini Koper ocenjujejo, da se je postavitev drsališč izkazala kot odlična popestritev prazničnega dogajanja, drsanja na Titovem trgu in na drsališču ob morju se je doslej udeležilo že skoraj 11 tisoč drsalk in drsalcev, kar je več kot zgovoren podatek.