DomovNaši krajiVikend v znamenju klovnov, žonglerjev, požiralcev ognja, čarodejev…

Vikend v znamenju klovnov, žonglerjev, požiralcev ognja, čarodejev…

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes so koprske ulice in trge zavzeli klovni, žonglerji, požiralci ognja, čarodeji… Festival uličnih umetnikov Frivolus, ki ga organizira Študentska organizacija Univerze na Primorskem, bo trajal vse do nedelje, 2. septembra 2018. 

Dopoldan bo med 10. in 12. uro potekal otroški program, med 16. in 22. uro pa program za vse starosti. Osrednji predstavi bosta, kot leta poprej, potekali na Titovem trgu, nastopi pa se bodo tekom prireditve izvajali še na Carpaccievem trgu in trgu ob kavarni Triglav in čajnici Vanilla, Hlavatyjevem parku, Verdijevi in Čevljarski ulici, razgledni točki ob dvigalu (Belveder) in mestni promenadi.

“S pomočjo humorja, teatralnosti, glasbe in magičnosti si prizadevamo nasmejati in očarati vse obiskovalce dogodka,” sporoča vodja projekta Nika Stegovec in dodaja: “Letošnja novost je nova lokacija predstav na razgledni točki na vrhu Belvederja, saj se nam zdi zanimiv, neizkoriščen prostor, ravno pravšen za tovrstne dogodke, saj postaja tudi vse pomembnejša turistična vstopna točka v Koper.

Frivolus bo ponudil več kot 30 predstav

Festival, ki ga sofinancira tudi Mestna občina Koper bo gostil več kot 30 predstav uličnih umetnikov iz Španije, Francije, Švice, Italije, Argentine, Čila in Slovenije.

Na osrednji večerni predstavi v petek, 31. avgusta, se bo izvedel Ognjeni šov in predstavil požiralec mečev Murray Molloy, v soboto, 1. septembra, pa bo nastopil multiinstrumentalist in samouk Roberto Heruzzo ter Aerial Circus z akrobatsko predstavo na zračnih tkaninah Aquariom.

Za vsa morebitna vprašanja in informacije o festivalu bo tekom celotnega festivala na voljo informacijska točka na Titovem trgu ob vhodu na Čevljarsko ulico ter fotografska točka za spomin na festival. “Poleg naštetega v času prireditve vabimo obiskovalce, da odkrijejo tudi izbrane okuse Frivolusa in se prepustijo nepozabnemu doživetju,” zaključuje vodja projekta.

Foto: frivolus.si

Podroben urnik in lokacije predstav si lahko ogledate na uradni spletni strani festivala TUKAJ. Celoten program festivala Frivolus je brezplačen.

*V primeru slabega vremena predstave v petek in soboto potekale v Centru mladih Koper (razen večerne predstave dne 1.9., ki bo v Taverni), v nedeljo pa v Taverni.