Vikend v znamenju potniških ladij

Naši krajiNoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Po uspešnem avgustu se na koprskem potniškem terminalu obeta pester vikend. Predvideni so prihodi kar treh potniških ladij. Tako bomo v četrtek na privezu občudovali križarko Koningsdam, v soboto bo iz Splita priplula Mein Schiff 6, dan kasneje pa bo terminal krasila Marella Discovery. Z vsemi tremi ladjami bo v Koper prišlo okoli 8.000 potnikov in 2.800 članov posadke, ki bodo ob tej priložnosti odkrivali lepote našega kulturno obarvanega mesta ter slovenske Istre.

V četrtek bo iz Splita k nam priplula Koningsdam, ladjarja Holland America Cruise Line, ena največjih potniških ladij letošnje sezone, ki slovi po bleščečem dizajnu in eleganci. Potniška lepotica z nekaj manj kot 3.000 potniki in 1000 člani posadke je v Koper prvič priplula v letošnjem avgustu. Tokrat, se bo zadržala do poznih popoldanskih ur, od koder bo svojo morsko pot nadaljevala proti Ravenni.

V soboto, 7. septembra, se bo v jutranjih urah na potniškem terminalu zasidrala Mein Schiff 6, ladjarja TUI Cruises, ki bo na svojem krovu v mesto pripeljala 3.000 potnikov, za katere skrbi 1.030 članov posadke. Z 296 metri v dolžino in 42 metri v širino je Mein Schiff ena izmed večjih ladij, ki so kadar koli obiskale Koper. Križarjenje na tej potniški ladji je posebna izkušnja tudi zaradi pestrega programa in udobja, ki ga nudi svojim gostom. Ladja srednjega cenovnega razreda bo k nam priplula iz Splita, nato pa odplula proti Trstu, kjer bo imela naslednji postanek.

Dan kasneje, v nedeljo, 8. septembra, se bo ob potniški terminal privezala Marella Discovery, ki smo jo v Kopru letos gostili že devetkrat. Na svojem krovu bo pripeljala 1.800 potnikov in 750 članov posadke, ki so pred tem obiskali grški otok Krf. 264 metrov dolga ladja se lahko pohvali s pestro izbiro restavracij in barov, ki ponujajo okusna kulinarična doživetja, ter bogatim programom za izvajanje športnih in prostočasnih aktivnosti. Od koprskega pristanišča se bo poslovila v večernih urah, ko bo odplula proti Benetkam.