DomovNaši krajiViking Sea in Marina zaključujeta rekorden oktober

Viking Sea in Marina zaključujeta rekorden oktober

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski potniški terminal ta konec tedna znova gosti potniški ladji. Danes je v mesto priplula ladja Viking Sea, jutri pa bo naša gostja ladja Marina.

Potniška ladja Viking Sea, ki je v lasti ladjarja Viking Cruises, je zjutraj priplula iz Benetk, pot pa bo popoldne nadaljevala proti Zadru. Na njenem krovu je v Koper pripotovalo 900 potnikov in nekaj manj kot 500 članov posadke. Danes lahko gostje ladje v Kopru obiščejo Odprto kuhno in uživajo v kulinaričnem doživetju, marsikateri od njih pa je gotovo našel kaj zanimivega zase tudi na bolšjem sejmu.

Na potniškem terminalu živahno tudi jutri

Tudi jutri bo v mestu živahno, saj nas bo obiskala potniška ladja Marina, ena od ladij družbe Prestige Cruise Holdings. Marina bo v Koper priplula iz italijanske Ravene, po obisku našega mesta pa bo odplula proti Benetkam. Z ladjo bo v Koper prišlo približno 1200 potnikov in 800 članov posadke.

Viking sea
Danes je v Kopru privezana bela dama Viking Sea. Foto: ekoper.si

Z današnjim in jutrišnjim obiskom se na koprskem potniškem terminalu počasi končuje letošnja sezona. Naj spomnimo, da nas je samo oktobra obiskalo kar 13 potniških ladij. Pet ladij sicer čakamo  še novembra, zadnji dve letos pa decembra.

Letošnja potniška sezona je druga najboljša

Kot je znano, bo Koper do konca leta obiskalo skupno 70 potniških ladij s približno 77 tisoč potniki, če bi k temu prišteli še vse člane posadke, bi skupno število obiskovalcev, ki so oziroma bodo v naše mesto prišli na potniških ladjah, preseglo sto tisoč. *