DomovNaši krajiVizija razvoja mobilnosti na območju Mestne občine Koper

Vizija razvoja mobilnosti na območju Mestne občine Koper

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V torek, 29. novembra 2016, je v Pretorski palači potekala tretja javna razprava z občani in drugo zainteresirano javnostjo na temo izdelave Celostne prometne strategije v Mestni občini Koper. Osrednja tema razprave je bila Vizija razvoja mobilnosti na območju Mestne občine Koper.

Predstavniki projektne skupine, ki jo sestavljajo podjetja Harpha Sea, d. o. o., IB Studio, d. o. o. in V prostoru d. o. o., so prikazali vizijo razvoja mobilnosti ter cilje in ciljne vrednosti petih strateških stebrov celostne prometne strategije.

20161129_131353
Razstava je na ogled v Centru eksperimentov. Foto: ekoper.si

Javne vodene razprave se je udeležilo 10 predstavnikov krajevnih skupnosti, prometne stroke in zainteresiranih občank in občanov. Prisotni so podali svoje predloge in pobude za izboljšanje stanja na področju pešačenja, kolesarjenja, javnega potniškega prometa, cestnega in mirujočega prometa glede na predstavljeno vizijo in cilje.

V okviru opredelitve vizije in prioritet razvoja mobilnosti v občini je bila izdelana tudi razstava, ki je na ogled v Centru eksperimentov na Kidričevi ulici 17 v Kopru, in sicer vse do srede, 7. decembra 2016.

Kdaj lahko obiščete razstavo?

Vsak četrtek in petek od 9.00 do 13.00 in od 16.00 do 19.00;

vsako soboto od 10.00 do 13.00 in od 17.00 do 18.00;

vsak torek in sredo od 9.00 do 13.00.

Zainteresirana javnost bo k sodelovanju vabljena tudi naslednji teden, ko bo v Šmarjah potekala četrta javna razprava. Dogajanje ob pripravi CPS Mestne občine Koper lahko spremljate TUKAJ. *