DomovNaši krajiVrača se prvomajsko praznovanje na Socerbu

Vrača se prvomajsko praznovanje na Socerbu

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V Istri se po dolgih letih vrača prvomajsko praznovanje na Socerbu. Mestna občina Koper bo tako v sodelovanju z organizatorjem prireditve – Gostilno Švab znova obudila nekdaj tradicionalno in izredno dobro obiskano prireditev na eni najlepših lokacij v destinaciji Koper.

Praznovanje mednarodnega praznika dela na Socerbu s pestrim kulturnim, glasbenim in zabavnim programom, je bilo od nekdaj tradicionalna in izredno dobro obiskana prireditev, ki je žal pred leti nekoliko zamrla. Letos se je Mestna občina Koper odločila, da prireditev znova obudi in tako ljudem omogoči obeležitev mednarodnega praznika dela na prostem, na eni najlepših razglednih točk v občini.

Prireditev na Socerbu občina pripravlja v sodelovanju s krajevno skupnostjo in z organizatorjem prireditve – Gostilno Švab. Program, ki bo prilagojen različnim generacijam, se bo začel od 10. ure dalje. Popestrili ga bodo Gledališka skupina Dekani, Folklorna skupina Val Piran, otroška animacija Maša in medved, harmonikarji in vaške stojnice. Za dodatno zabavo bodo poskrbeli DJ Merenge in skupina Gedore ter voditelja Radia Capris. Obiskovalcem bodo na voljo tudi jedi z žara in druga gostinska ponudba, prav tako bo ustrezno poskrbljeno tudi za parkirišča obiskovalcev. Vstop na prireditev bo prost.

Foto: Vojko Rotar