DomovNaši krajiV Sv. Antonu praznovali dan upora proti okupatorju

V Sv. Antonu praznovali dan upora proti okupatorju

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper, Združenje protifašistov, borcev za vrednote NOB in veteranov Koper, Krajevna skupnost Sv. Anton in Krajevni odbor ZZB Sv. Anton so včeraj v dvorani zadružnega doma v Sv. Antonu organizirali svečanost v počastitev dneva upora proti okupatorju.

Slavnostna govornica je bila podžupanja Mestne občine Koper Jasna Softić: »Samo dejstvo, da živimo v demokratični družbi, nam še ne zagotavlja varnosti pred fašistično grožnjo. Tudi danes, v združeni Evropi, so med nami ljudje, ki želijo nadaljevati drugo svetovno vojno v 21. stoletju. Fašizem je še vedno z nami. Tudi danes. Prepoznamo ga v lažnih novicah, v netenju strahu in sovraštva do drugačnih, v delitvah na naše in njihove, v nestrpnosti do drugače mislečih in verujočih, predvsem pa v izjavah posameznih izvoljenih politikov. Tudi tistih na najbolj vidnih položajih.«

V kulturnem programu so sodelovali Godba na pihala Sv. Anton, Moški pevski zbor Lopar, učenke in učenci OŠ Elvire Vatovec Prade, podružnica Sv. Anton in Igor ter Tjaša, harmonikar in pevka.