Vse je nared za Stylo 2019

Naši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Jutri, 9. oktobra, vabljeni v dvorano sv. Frančiška Asiškega, na osrednji modni dogodek letošnje jeseni, na katerem se bo s svojo vizijo mode prihodnosti javnosti predstavilo osem mladih modnih oblikovalcev. Gre za finaliste javnega natečaja Stylo 2019, ki ga Center mladih Koper prireja četrto leto zapored. Se vidimo ob 20. uri.

Le še dan nas loči od sklepnega modnega dogodka – Stylo 2019, na katerem bodo svoje kreacije predstavili Jaka Podgoršek, Ines Čeperlin, Valentina Kolander, Petra Jerič, Admir Kapič, Zala Hrastar, Kristi Komel in Nina Znidaršič, ki jih je strokovna komisija izbrala med 15 prijavljenimi na javni natečaj Centra mladih Koper. Vsak se bo predstavil s štirimi kosi oblačil, kar pomeni, da bomo lahko na modni brvi občudovali 32 različnih modnih kombinacij.

Tudi tokrat bo zadnjo besedo pri izboru zmagovalca imela ocenjevalna komisija, ki jo poleg urednice revije Elle Petre Windschnurer ter slovenske modne oblikovalke Matee Benedetti, sestavlja še voditeljica, novinarka in modna poznavalka Lorella Flego. Komisija je prvo ocenjevanje opravila že na fittingu minuli teden, najboljšega, ki bo prejel denarno nagrado v višini 1.500 evrov in obširno predstavitev v slovenski izdaji revije Elle, pa bodo uradno razglasili v sredo.

Kot vse kaže bo imela letos komisija res težko nalogo, saj je med finalisti kar nekaj takih, ki bi se s svojimi kreacijami zlahka kosali z mladimi modnimi oblikovalci iz tujine. Kot je ob tem povedala urednica revije Elle Petra Windschnurer, sicer članica strokovne komisije, lahko na finalni prireditvi pričakujemo spektakularno doživetje tako za modne navdušence kot tudi tiste, ki se z modo ukvarjajo profesionalno. Navdušenja nad letošnjimi kreacijami ni mogla skriti niti slovenska modna oblikovalka Matea Benedetti, prav tako članica komisije, ki obljublja, da bo modna revija prava eksplozija ustvarjalnih idej in natančne izdelave.

Lani je na natečaju slavila kolekcija vzorčastih pletenin Jone Bednjanec.