DomovNaši krajiVstopamo v kulinarični september

Vstopamo v kulinarični september

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Prvi septembrski dnevi v Mestni občini Koper obetajo veliko zanimivega dogajanja. Vrhunec pa bo septembrsko dogajanje pri nas doseglo z našo največjo prireditvijo – mednarodnim festivalom sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra.

Jutri, v petek, 1. septembra, bosta ob 20.30 v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega nastopila komična lika Bruno in Giordano, v petek in soboto lahko obiščete tudi vaško šagro v Zazidu, medtem ko nas 2. in 3. septembra v Marezigah čaka Fešta fig in vina Rosé, na trgu ob Kavarni Triglav v Kopru pa bo v soboto dopoldne tradicionalna prireditev Prvi mošt, medtem ko je za soboto napovedana kulinarična prireditev Odprta kuhna zaradi slabe vremenske napovedi odpovedana.

Septembra ne zamudite festivala uličnih umetnikov. Foto: frivolus.si

V drugi polovici meseca na najslajšo prireditev

V soboto zvečer bo zanimivo tudi v Hrastovljah, kjer ob 20. uri prirejajo 3. Večer oktetov, v nedeljo, 3. septembra, pa bosta koprski Prešernov trg in Taverna prizorišči Tradicionalnega kulturnega maratona.

Med 2. in 10. septembrom bo ŠRC Bonifika prizorišče 7. Junior Koper Slovenia Open, med 7. in 10. septembrom pa bo Koper gostil  festival uličnih umetnikov Frivolus.

Sladka Istra vas 23. in 24. septembra vabi v Koper. Foto: arhiv MOK

Tudi v nadaljevanju meseca nas čaka veliko zanimivih dogodkov, kot so Oživel Pomjan, ki bo 9. septembra, Čubejsko bendima, ki bo prav tako 9. septembra v Kubedu, 16. septembra pa bodo na Škofijah pripravili Golažjado, medtem ko bo na isti dan koprska Arena Bonifika gostila kickboxerski spektakel Legends Collide. Med 16. in 22. septembrom bo dogajanje zaznamoval Evropski teden mobilnosti, konec meseca pa nas čakata še dve pristni prireditvi, in sicer 30. septembra Vonj po Istri v Krkavčah ter Štmarska šagra in Bela nedelja, ki bo 30. septembra in 1. oktobra v Šmarjah.

23. in 24. septembra nas čaka tudi največja prireditev pri nas – mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra.

Sicer pa so septembrske prireditve zbrane tudi v koledarju prireditev, ki so ga v teh dneh prejela vsa gospodinjstva v občini, prav tako je koledar dostopen v koprskem TIC-u.