DomovNaši krajiLOKOSTRELSTVO: Dekani z novim streliščem

LOKOSTRELSTVO: Dekani z novim streliščem

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj so člani Lokostrelskega kluba Ankaran v uporabo dobili novo strelišče v Dekanih, ki ga je Mestna občina Koper uredila in tako dodala še en segment v široki ponudbi športne infrastrukture. Strelišče bo služilo treningom in rekreaciji.

Slovesne predaje so se udeležili tudi koprski podžupan Peter Bolčič, predsednica LK Ankaran, Irena Rosa in predsednik Lokostrelske zveze Slovenije, Leon Uratnik, ki so toplo pozdravili novo pridobitev za mlade lokostrelke in lokostrelce.

Podžupan izstrelil prvo puščico

Po krajšem glasbenem premoru, ki ga je pričarala mlada krajanka Dekanov Tjaša Rihter, je podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič izstrelil prvo puščico ter tako uradno odprl novo strelišče, ki bo v Dekanih služilo tako športnikom kot rekreativcem.

Odprtje strelišča pa ni bil edini razlog za včerajšnje slavje LK Ankaran. Na evropskem prvenstvu v lokostrelstvu, ki se je namreč minuli konec tedna odvijalo v Mokricah, je Ana Umer premagala prav vse in si v kategoriji filed prislužila zlato medaljo. V ta namen ji je podžupan Peter Bolčič izrekel čestitke in ji predal darilo Mestne občine Koper.