DomovNaši krajiKoprski učenci varno na poti v šolo

Koprski učenci varno na poti v šolo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi letos bodo v Mestni občini Koper poskrbeli za varnost vseh otrok na poti v šolo, še posebej tistih, ki bodo šolski prag prestopili prvič.

Koprski policisti so sicer že v torek v sodelovanju z Avto moto touring klubom Koper, AMZ Slovenije in Društvom upokojencev Koper pred začetkom šolskega leta izvajali preventivne aktivnosti za večjo varnost šolarjev na poti v šolo.

Mestni redarji bodo skupaj s policijo in prostovoljci poostren nadzor prometa izvajali prvih štirinajst dni v septembru. Foto: arhiv ekoper.si

Poostren nadzor prvih 14 dni

Sicer pa bodo mestni redarji, skupaj s policijo in prostovoljci poostren nadzor prometa izvajali prvih štirinajst dni v septembru, in sicer v času prihoda in odhoda učencev v šolo, predvsem na nevarnejših točkah, kot so prehod za pešce pri osnovni šoli Koper, na Pristaniški ulici v Kopru, na krožišču OŠ Antona Ukmarja na Markovcu in v okolici šole Dušana Bordona. Za varnost bo prav tako poskrbljeno v zaledju, kjer bodo policisti in mestni redarji skrbeli, da bodo prvi šolski dnevi za male nadobudneže in njihove starše varni.