DomovNaši krajiWesterdam danes prvič v Kopru

Westerdam danes prvič v Kopru

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je Koper prvič gostil 285 metrov dolgo potniško ladjo Westerdam. Na njenem krovu je k nam prilulo 1916 potnikov in 800 članov posadke.

Elegantna in luksuzna potniškaladja ladjarja Holland America Line je iz Splita na koprski potniški terminal priplula že v jutranjih urah, svojo pot pa bo zvečer nadaljevala proti Benetkam.

Foto: ekoper.si

Kot je ob prvem prihodu potniške ladje v naše pristanišče že v navadi, je predstavnike Mestne občine Koper in Luke Koper na krovu sprejel kapitan ladje. V znak dobrodošlice sta mu županova svetovalka Jana Tolja in predstavnik Luke Koper Bojan Babič predala protokolarna darila ter v dar prejela plaketo ladje.

Luksuz, eleganca in kuharska oddaja

Potniško lepotico odlikujeta eleganca in prestiž, piko na i dajejo do najmanjše podrobnosti dodelani detajli, ki potnike spremljajo na vsakem koraku.

Gostje lahko uživajo v dveh zunanjih bazenih, casinoju, kinu in gledališču ter si privoščijo tudi pravo doživetje ob spremljanju kuharske oddaje,  ki jo v živo snemajo na ladji.

Danes pa so lahko potniki uživali tudi ob pristni slovenski glasbi, ki so jim jo pričarali fantje glasbene skupine Lisjaki. Pozornost potnikov so pritegnili tudi tipično slovensko narodno nošo, v kateri so nastopili.