DomovNaši krajiVIKEND V KOPRU: V objemu glasbe, kulinarike in dobre volje

VIKEND V KOPRU: V objemu glasbe, kulinarike in dobre volje

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Mesec maj bo tudi letos zaznamovalo bogato prireditveno dogajanje. Mestna občina Koper namreč 15. maja v spomin na marežganski upor praznuje občinski praznik, z dogodki in prireditvami pa bo obarvan ves mesec.

Uvod v pestro majsko dogajanje bo v petek, 5. maja, naznanil koncert priljubljene skupine Siddharta na Titovem trgu. Skupina se je po krajšem premoru s turnejo Do konca vrnila na odre izbranih prizorišč, koncert na Titovem trgu pa bo sedmi in hkrati tudi zadnji koncert turneje.

V petek ne zamudite rokovskega spektakla na Titovem trgu. Foto: arhiv ekoper.si

Podeželje v mestu vabi v objem vonjev, okusov in zvokov narave

V soboto v Koper prihaja Podeželje v mestu. Med 9. in 14. uro bodo Pristaniško ulico zavzele stojnice z domačimi dobrotami. Na sprehodu med stojnicami boste imeli priložnost za ogled, pokušino in nakup številnih krušnih, mlečnih in mesnih izdelkov, olj, vin, sokov, marmelad ter tudi sezonskega sadja in zelenjave.

Pridelke in izdelke slovenskega podeželja bo predstavilo 40 kmetij iz vse Slovenije. Med stojnicami bodo na stara ljudska glasbila peli in igrali Stari prijatelji iz Kicarja. Podeželje v mestu vabi vse, ki radi posegate po tradicionalnih dobrotah, obenem pa je tudi dobra priložnost za klepet in druženje v objemu podeželske kulinarike.

Podeželje v mestu vabi v objem vonjev, okusov in zvokov podeželja. Foto: Vojko Rotar

V pričakovanju prihoda starodobnikov

Sobotno popoldne bo zaznamovala karavana starodobnikov, ki se bo med dirko Coppa della leggendaria ustavila tudi v našem mestu.

Avtomobilski klub Gorica bo med 5. in 7. majem priredil čisto posebno dirko starodobnikov, ki bo potekala po številnih slovenskih in italijanskih krajih. Predvideni sta dve etapi dirke, prva se bo odvila v soboto, 6. maja, druga pa v nedeljo, 7. maja. Cilj prve etape, ki je dolga 117,5 km in ima dvanajst kontrolnih točk, bo ravno v Kopru.

Športnim navdušencem se v soboto ob 18. uri obeta nogometni spektakel. Na koprski Bonifiki se bosta namreč pomerila prvoligaša Koper in Domžale.

Na stojnicah bo v nedeljo kraljevala kraljica bosanskih sladic. Foto: cookdiary.net

V nedeljo ne zamudite kraljice bosanskih sladic

V nedeljo bo v koprski Taverni zadišalo po bosanski kuhinji. Različna kulturna društva od 12. ure dalje vabijo na tradicionalni Festival bosanske kulture in kulinarike. Da bo zadišalo po pravi bosanski kahvi in čevapčičih, bodo poskrbele marljive članice in člani KUŠD Behar in ŽZ Bedem. Ponudbo na stojnicah bo dopolnila tudi kraljica bosanskih sladic – baklava. Naj bo tudi vaše nedeljsko popoldne v znamenju dobrot bosanske kuhinje in sevdaha!

Vikend bo v Kopru poseben tudi zaradi prihoda kar dveh potniških ladij. V soboto bo naše mesto gostilo Thomson Spirit, v nedeljo pa prihaja Westerdam. *