DomovNaši krajiZ novim avtobusom liniji 5 in 6 ponovno po ulici Dolga Reber

Z novim avtobusom liniji 5 in 6 ponovno po ulici Dolga Reber

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Kot smo že poročali, je z novim koledarskim letom na področju mestnega avtobusnega potniškega prometa prišlo do spremembe proge na avtobusnih linijah 5 in 6, ki iz Kopra peljeta v Žusterno in na Markovec, in sicer na način, da sta progi ponovno speljani po ulici Dolga Reber.

Občina je v ta namen v dogovoru s koncesionarjem Arriva Dolenjska in Primorska, vozni park dopolnila z novim vozilom Mercedes Sprinter City z 12 sedišči in 18 stojišči, ki je prilagojeno za vožnjo po ožjih ulicah.

Občina spremembo avtobusnega režima uvaja na pobudo krajevne skupnosti Žusterna in tamkajšnjih krajanov, ki so izrazili željo, da bi avtobusni liniji, ki Žusterno in Markovec povezujeta z mestom ponovno speljali po ulici Dolga Reber in s tem uporabo javnega potniškega prometa približali širšemu krogu uporabnikov. Z uvedbo spremembe sta liniji 5 in 6 ponovno direktni. S tem se je vožnja med Koprom, Markovcem in Žusterno bistveno skrajšala, saj uporabnikom ne bo več potrebno čakati oz. prestopati na t.i. izravnalni postaji na Markovcu.

Na Dolgi Reber je bilo vzpostavljeno tudi avtobusno postajališče.