DomovNaši krajiZ novim letom linija 5 in 6 ponovno po ulici Dolga Reber v Žusterni

Z novim letom linija 5 in 6 ponovno po ulici Dolga Reber v Žusterni

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Uporabnike mestnega avtobusnega potniškega prometa in ostale občane obveščamo, da bo s 1.1.2018 prišlo do spremembe proge na avtobusnih linijah 5 in 6, ki iz Kopra peljeta v Žusterno in na Markovec, in sicer na način, da bosta progi ponovno speljani po ulici Dolga Reber.

Občina je v ta namen v dogovoru s koncesionarjem Arriva Dolenjska in Primorska, vozni park dopolnila z novim vozilom Mercedes Sprinter City z 12 sedišči in 18 stojišči, ki je prilagojeno za vožnjo po ožjih ulicah.

Proga 5 Koper Brolo – Žusterna – Markovec – Žusterna – Koper

Občina spremembo avtobusnega režima uvaja na pobudo krajevne skupnosti Žusterna in tamkajšnjih krajanov, ki izrazili željo, da bi avtobusni liniji, ki Žusterno in Markovec povezujeta z mestom ponovno speljali po ulici Dolga Reber in s tem uporabo javnega potniškega prometa približali širšem krogu uporabnikov. Z uvedbo spremembe, ki bo stopila v veljavo 1. januarja 2018, bosta liniji 5 in 6 ponovno direktni. S tem se bo vožnja med Koprom, Markovcem in Žusterno bistveno skrajšala, saj uporabnikom ne bo več potrebno čakati oz. prestopati na t.i. izravnalni postaji na Markovcu.

Proga 6 Potniški terminal – Žusterna – Markovec – Žusterna – Potniški terminal

 

Na Dolgi Reber bo v naslednjih dneh vzpostavljeno tudi avtobusno postajališče. Vozni red in potek trase bo objavljen na spletni strani prevoznika in bo dostopen tudi preko povezave s spletne strani MOK www.koper.si.