DomovNaši krajiZ novim letom začetek gradnje kanalizacije v Škocjanu

Z novim letom začetek gradnje kanalizacije v Škocjanu

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je v novo leto vstopila z novo naložbo, ki bo izboljšala življenje občank in občanov na podeželju. V naslednjih dneh bo izbrani izvajalec, Grafist, d. o. o., začel gradnjo kanalizacije v Škocjanu. Dela bodo trajala predvidoma šest mesecev.

Mestna občina Koper je projektno dokumentacijo za izgradnjo kanalizacije v Škocjanu pridobila že leta 2022, letos pa je izbrala izvajalca gradbenih del, ki bo v naslednjih šestih mesecih izvedel zbirni fekalni kanal iz cevi iz armiranega poliestra na območju aglomeracije Bertoki in Škocjan ter sekundarno fekalno kanalizacijo na območju aglomeracije Škocjan.

Po zaključeni še drugi fazi projekta, v sklopu katere bodo delavci izgradili še dva zbirna kanala, se bodo lahko obstoječi in morebitni novi objekti priključili na centralni kanalizacijski sistem mesta s končno dispozicijo odpadne vode na centralni čistilni napravi.

Investicija bo Mestno občino Koper stala 765.751,23 evra brez davka, z njo pa bo uredila infrastrukturo in tako izboljšala življenjski standard prebivalcev naselja.

Foto: MOK, Google zemljevidi