Za kolesarsko in pešpot čez kanal Grande prispele štiri ponudbe

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Če gre vse po načrtih bi se lahko gradnja kolesarske in pešpoti čez kanal Grande začela konec septembra. Do izteka roka je Mestna občina Koper prejela štiri ponudbe, od katerih nobena ni presegla predvidene vrednosti. Na občini bodo ponudbe sedaj pregledali, z izbranim izvajalcem pa bodo predvidoma v začetku septembra podpisali tudi pogodbo.

Če ne bo zapletov, bodo izvajalca uvedli v delo konec septembra, naložba pa naj bi se sklenila marca prihodnje leto. Omenjena investicija, ki se umešča na območje Semedelske promenade ter bo povezala nastajajoči park in rekreacijske površine, predvideva gradnjo manjkajoče kolesarske povezave in njeno navezavo na obstoječo kolesarsko mrežo. Izvedba investicije bo po načrtih občine bistveno povečala varnost kolesarjev in pešcev ter prispevala k ureditvi trajne in kakovostne povezave mestnega središča z robom širšega mestnega središča in povezave s stanovanjskimi soseskami Semedela, Žusterna in Markovec. Ob novem delu kolesarske poti in pešpoti je predvidena ureditev drevoredov in zelenic.

Občina je predvidela financiranje projekta v letošnjem in proračunu za leto 2019, ob tem pa računa, da bo za naložbo uspela počrpati tudi kohezijska sredstva za mobilnost.

Prvotno je bila naložba ovrednotena na manj kot pol milijona evrov, a je občina na prejšnjem razpisu prejela bistveno višje ponudbe, ki so vse presegale vrednost za več kot 50 odstotkov, razpis pa je bil tako neuspešen. Zaradi povečane vrednosti projekta – skladno z investicijskim programom je ta zdaj ocenjena na nekaj več kot 786.000 evrov z DDV – je naložbo prejšnji mesec obravnaval in potrdil tudi občinski svet.