Občina na dražbi iztržila dobrih 650 tisoč evrov

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Občina je bila na današnji dražbi uspešna – za deset nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov je skupno iztržila nekaj manj kot 654 tisoč evrov. Največ zanimanja je požela stanovanjska stavba v starem mestnem jedru Kopra v Puntarski ulici, za katero je koprska občina iztržila dvakrat več od izklicne cene.

Kar enajst dražiteljev se je na današnji dražbi nepremičnin koprske občine potegovalo za nakup 77 kvadratnih metrov velikega stanovanjskega objekta v dveh etažah, na naslovu Puntarska ulica 10, ki se je prodajal po izklicni ceni 90.951. Na koncu je najvišjo ceno ponudil Igor Morgan, ki že ima v lasti nepremičnino v neposredni bližini in sicer 186 tisoč evrov brez davka.

Več zanimanja je bilo tudi za 874 kvadratnih metrov veliko gradbeno parcelo v Hrvatinih, ki se je prodajala za dobrih 61 tisoč evrov, občina pa je zanjo na koncu iztržila 25 tisoč evrov več, in sicer 86 tisoč evrov.

Občina je poleg tega našla kupca tudi za več parcel na območju spodnjih Škofij, ki so bile prodane za skupno vrednost 107 tisoč evrov, gradbeno parcelo na Pomjanu, parcelo v Bošamarinu, v stari Šalari in funkcionalno zemljišče v spodnji Semedeli.