DomovNaši krajiZABAVA LETA: Koper v pričakovanju Rumene noči

ZABAVA LETA: Koper v pričakovanju Rumene noči

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Osrednji primorski festival glasbe in kulinarike bo tudi letos, med 28. in 30. julijem, poživil koprsko promenado. Za vsesplošno razvajanje čutov bo poskrbljeno s prepletom kulinarike, glasbe, (uličnega) teatra, umetniških inštalacij in performansov.

Rumena noč obeta tri nepozabne dni in noči prepletene z zabavo, kulinariko in vrhunskim glasbenim izborom na kar treh odrih.

Foto: Vojko Rotar

Čigava “kraljica” bo koprska “Frida”?

Koper bo tako v rumenem zaživel že v petek, 28. julija, ko bodo na glavnem odru Ukmarjevega trga nastopili ex-yu rockerji – Crvena Jabuka in Psihomodo pop. Na »Odru legend« pri Kapitaniji bodo vaše čute razvajali Jan Baruca duo ter Ugo in Buh. Hlavatyjev park bodo zavzeli elektronski ritmi, kjer vas bosta s svojim setom navduševala Felis Catus in Žiga Murko.

V soboto bodo na glavnem odru ozračje segrevali Muff in Elvis Jackson. Pred Kapitanijo ne zamudite Tulia Furlaniča in skupine Balladero, za mlajše generacije pa v Hlavatyjevem parku Levanael in Futurski. Festivalsko vzdušje bo v soboto počastil tudi veličasten ognjemet, ki bo koprski zaliv že tradicionalno razsvetlil ob polnoči.

Foto: Vojko Rotar

Zadnji festivalski dan bo glavni oder zavzela legendarna hrvaška pop skupina Jinx s predskupino mladih slovenskih vzhajajočih zvezd BQL. Pri Kapitaniji ne zamudite nastopov skupine Poseben gušt ter Matija & Mara. Če pa si želite elektronskega sproščanja, pa ob 20. uri zavijte v park na Tetkine radosti.

Ne zamudite zabavnega vikenda v najlepšem mestu naše dežele! Več si poglejte TUKAJ.