DomovNaši krajiZačasna parkirna rešitev pod Slavnikom že ta konec tedna

Začasna parkirna rešitev pod Slavnikom že ta konec tedna

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Ta konec tedna bodo ponovno sprostili parkirišče pod Slavnikom, tudi del, ki formalno sodi na drugo območje kmetijskih zemljišč in tako pohodnikom ponovno omogočili brezplačno parkiranje. To je bil del dogovora z včerajšnjega sestanka, na katerem so predstavniki agrarne in krajevne skupnosti Podgorje ter koprske občinske uprave iskali konkretno rešitev parkirne problematike pohodnikov na Slavnik, s katero bodo vsi zadovoljni.

Rešitev, ki so jih izpostavili je sicer več, najbolj verjetna pa je, da bi zdajšnje parkirišče tudi v prihodnje ohranili. Kot so pojasnili na občini je tako že stekel postopek urejanja formalnega statusa dela zemljišča, ki sodi na drugo območje kmetijskih zemljišč. Na tovrstnih zemljiščih so namreč občinski odloki in prostorski akti do nedavnega dovoljevali uporabo tudi za namene parkiranja.

Bo pa več znano v prihodnjih dneh, ko se bodo ključni akterji ponovno zbrali in dorekli končno in trajno različico rešitve. Do takrat bodo lahko pohodniki svoja vozila puščali na omenjenem zemljišču, a kot so povedali predstavniki agrarne skupnosti na lastno odgovornost.