DomovNaši krajiZačetek del na obalni cesti

Začetek del na obalni cesti

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes se je tudi uradno začelo urejanje rekreacijskih površin na obalni cesti med Žusterno in Izolo. Dela bodo trajala dober mesec dni, v tem času bo veljala tudi delna zapora prometa.

Če gre vse po načrtih, bo del nekdanje regionalne cestne povezave med Koprom in Izolo že konec meseca julija pravi raj za kopalce, rekreativce in seveda turiste. Občina bo namreč na tem delu začela s postavitvijo sanitarij, tušev in pitnikov za vodo, poleg urbane opreme pa bo uredila tudi manjkajočo javno razsvetljavo. Vrednost del znaša 220 tisoč evrov z vključenim davkom na dodano vrednost.

Za časa del bo veljal tudi nekoliko spremenjen prometni režim. Foto: Vojko Rotar

Gradbena dela so se uradno začela včeraj, izvajala pa se bodo v ločenih sklopih. Gradbeni sklop bodo izvedli delavci podjetja Adriaing, ki bodo v okviru naložbe postavili večji sanitarni objekt z ločenimi sanitarijami za moške, ženske in invalide, uredili tuše in več pitnikov za vodo. Poleg tega bodo na tem območju postavili tudi klopi in stojala za kolesa ter večjo hitrostno oviro, ki bo umirjala promet pred sanitarnim objektom.

Javna razsvetljava Ljubljana bo v okviru drugega sklopa postavila 13 drogov javne razsvetljave z LED sijalkami, ki bodo umeščeni na območje med krožišče s Krožno cesto in mejo z Občino Izola, dodatnih osem LED utripalnih luči pa bodo uredili tudi na hitrostni oviri. Elektroinstalacijska dela in vodovod bo v okviru tretjega sklopa izvedlo podjetje Grafist, ki bo v skladu z javnim razpisom celotno območje opremilo tudi z videonadzorom.

Naložba sicer predvideva tudi ureditev površine ob brežini z meteorno kanalizacijo, kot tudi zaprtje tamkajšnjega jarka z delno zatravitvijo.

Spremenjen prometni režim

Za časa del bo veljal tudi nekoliko spremenjen prometni režim – ta predvideva popolno zaprtje kolesarskega pasu, ki služi tudi kot interventna in dostopna pot za tamkajšnje prebivalce in preusmeritev prometa na pas, namenjen pešcem, rolkarjem in drugim rekreativcem.