DomovNaši krajiZapora prometa proti Ulici 15. maja še do konca meseca

Zapora prometa proti Ulici 15. maja še do konca meseca

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Zaradi slabega vremena, ki je upočasnilo izvedbo obnove vodovoda v Ulici 15. maja v Kopru, se bo popolna zapora prometa od gostilne Giordana pod nadvozom (deteljico) do Ulice 15. maja podaljšala do 29. decembra. Obvoz je še vedno urejen skozi semaforizirano križišče pri nekdanji tovarni Inde.

Podaljšanju del je botrovalo slabo vreme, ko praktično ni bilo tedna brez dežja. Dela, ki jih za Rižanski vodovod Koper izvaja družba Filipčič, d. o. o., namreč potekajo v jarku. Delavci, ki polagajo cevi za pitno vodo, morajo biti zato ob velikih količinah padavinskih voda pri izvedbi del toliko bolj previdni.

Izvajalec del zaključuje odcepe za vodomere, v nadaljevanju pa bo sledilo še polaganje kabelske kanalizacije in grobega asfalta, rezkanje polovice cestišča in polaganje finega asfalta.

Podaljšanje del bodo izkoristili tudi za dodatno delo, saj bodo izvedli kabelsko povezavo med stavbo Rižanskega vodovoda Koper in trafo postajo pri Marjetici Koper. Zaradi postavitve sončne elektrarne na strehi stavbe RVK je treba namreč zagotoviti večje kapacitete kablov.

Kljub popolni zapori po cesti mimo gostilne Giordana je dostop na parkirišča pod deteljico omogočen. Prav tako je iz Ulice 15. maja možen dostop za dostavo do pravnih subjektov, ki svojo dejavnost izvajajo na odseku javne poti, ki jo poznamo kot dostopno pot do sedeža javnega podjetja Marjetica Koper.

Voznikom in drugim udeležencem v prometu se zahvaljujemo za potrpljenje.

Foto: Google zemljevidi