DomovNaši krajiZimski parkirni režim prinaša ugodne možnosti parkiranja

Zimski parkirni režim prinaša ugodne možnosti parkiranja

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

V ponedeljek, 2. oktobra, bo v Mestni občini Koper začel veljati zimski parkirni režim, ki na parkiriščih Tržnica izven zapornic, Piranska cesta – olimpijski bazen, Ob stadionu in Novi ZD Koper ter v PH Sonce prinaša brezplačno parkiranje ob koncih tedna. Občina uvaja tudi dva nova abonmaja, in sicer športni za pet in študentski za 10 evrov na mesec. Zimski režim bo veljal do 30. aprila.

Zimski parkirni režim tokrat prinaša številne novosti in ugodnosti tako za občanke in občane kot obiskovalce in študente. Pomembna novost v starem mestnem jedru je brezplačno 30-minutno parkiranje na Vergerijevem trgu, s čimer občina omogoča lažji dostop do zdravstvenih storitev, vsaka naslednja ura stane dva evra. Ob Severni obvoznici bodo uporabniki za parkiranje odšteli en evro na uro, na Ukmarjevem trgu pa je parkiranje plačljivo 24 ur na dan, vse dni v tednu, ura parkiranja ostaja 2,5 evra, saj želi občina na to površino umestiti druge mestotvorne vsebine.

Obiskovalke in obiskovalci mestnega jedra se bodo zagotovo razveselili ugodnosti ob sobotah in nedeljah, ko bo na voljo brezplačno parkiranje v PH Sonce, ob nedeljah pa bosta v PH Belveder brezplačni prvi dve uri, za vsako naslednjo bo treba odšteti 1,50 evra, brezplačno parkiranje ob sobotah in nedeljah bo omogočeno tudi na parkiriščih Tržnica izven zapornic ter Piranska cesta – Olimpijski bazen. Med tednom bo na parkirišču Tržnica izven zapornic prva ura stala 50 centov, vsaka nadaljnja pa en evro.

Novost je tudi na parkiriščih Ob stadionu, ob atletskem stadionu in Novi ZD Koper, kjer bo parkiranje ob sobotah in nedeljah brezplačno, med tednom od 6. do 19. ure bo za prvo uro treba odšteti 0,50 evra, za vsako naslednjo pa en evro.

Na območju D – v Semedeli in okolici bo parkiranje plačljivo od 7. do 17. ure, in sicer bo na parkiriščih Ob mandraču, Ulica 15. maja in Šalara parkiranje prvo uro brezplačno, vsaka naslednja ura bo stala 50 centov, na parkiriščih Semedela – Nova ulica in TPO Mandrač pa bo prva ura prav tako brezplačna, za vsako nadaljnjo uro bodo uporabniki morali plačati en evro.

V Žusterni na makadamskem parkirišču bo možno parkiranje s posebnim in študentskim abonmajem za 10 evrov, sicer pa bo prva ura brezplačna, vsaka naslednja pa 50 centov.

Pozimi dva nova abonmaja za ugodnejše parkiranje

Že obstoječemu splošnemu mesečnemu parkirnemu abonmaju, ki za občane znaša 20 evrov mesečno, za druge uporabnike pa 30 evrov, in drugim posebnim abonmajem, prilagojenim dejanskim potrebam uporabnikov, Mestna občina Koper zdaj dodaja še dva nova, ki veljata ob zimskem parkirnem režimu. Športni abonma za pet evrov na mesec nudi parkiranje ob stadionu in ob bazenu, omejen je na parkiranje med 16. uro in polnočjo, s študentskim abonmajem pa študentje za 10 evrov na mesec lahko parkirajo na makadamskem parkirišču v Žusterni in Pod deteljico.

Foto: MOK