DomovNoviceDoživite okuse na prireditvi Altroke Sladka Istra

Doživite okuse na prireditvi Altroke Sladka Istra

Naši krajiNoviceObvestilaProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Dragi ljubitelji istrske kulinarike, sladkih dobrot, glasbe in zabave, to soboto, 30. septembra, bo med 10. in 22. uro na Ukmarjevem trgu v Kopru kulinarična prireditev Altroke Sladka Istra. Ta bo na približno 70 stojnicah ponudila kulinarično ponudbo Istre, kot so jedi s tartufi, morske dobrote, ostrige, pršut in celo istrsko-azijske kulinarične mojstrovine, pa tudi najrazličnejše sladice in drugi sladki izdelki, ki jih že leta srečujete na mednarodnem festivalu Sladka Istra.

Od istrskih fritul, do drugih tipičnih istrskih sladic, številnih čokoladnih izdelkov, slastnih koprskih krofov, slanih in sladkih poslastic iz droži, medenih izdelkov, domačih marmelad, karameliziranih orehov ter številnih sladkih dobrot iz preostalih slovenskih regij in tujine. Med temi bo tudi dvometrska prleška gibanica velikanka, manjkala pa ne bodo niti odlična lokalna vina, piva, žgane pijače in drugi napitki z območja Istre. Lokalni vinarji bodo na prireditvi postregli tudi z letošnjim prvim moštom, na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji ostalih sladkih vin, kot so sladki muškat, cipro in sladke penine.

Ta dan bo poln okusnih presenečenj in trenutkov za vso družino. Za najmlajše bodo v posebnem kotičku Sladki mehurčki poskrbeli za bogat otroški program. Ves dan bodo potekale ustvarjalne delavnice in poslikave obraza, na voljo pa bo tudi foto kotiček. Za dodatno popestritev bodo poskrbeli tudi sladkorni mag, kuharja na hoduljah otroška predstava in akrobatsko-plesna predstava skupine Cirkus Star ter večerni glasbeni nastop priljubljenega lokalnega izvajalca Leana Kozlarja Luigija.

Vstop na prireditev bo prost, nakup in okušanje izdelkov pa se bo – za razliko od prejšnjih let – odvijalo prek neposrednega plačila ponudnikom na stojnicah.

Obiskovalci bodo lahko sodelovali tudi v nagradni igri, v kateri bodo glasovali za naj stojnico Altroke Sladke Istre. Ponudnik, ki bo občinstvo najbolj prepričal s svojim kulinaričnim izborom, videzom stojnice in vsesplošnim vtisom, ki mu bodo prinesli naziv »naj stojnica Altroke Sladka Istra 2023«, bo nagrajen z brezplačnim sodelovanjem na prireditvi prihodnje leto. Med obiskovalci, ki bodo sodelovali v nagradni igri, pa bodo izžrebali tri nagrajence, ki bodo prejeli darilne pakete SelectBox gourmet.

Prireditev prinaša zaporo Pristaniške ulice in parkirišča na Ukmarjevem trgu

Zaradi prireditve parkiranje na Ukmarjevem trgu, ki bo prizorišče sobotnega dogodka, ne bo možno od četrtka, 28. septembra, od 12. ure, do nedelje, 1. oktobra, do 17. ure. Tudi bližnja Pristaniška ulica bo zaradi varnosti v času prireditve zaprta za promet, obiskovalce vabimo, da avtomobile parkirajo na bližnjih parkiriščih, v parkirni hiši Belveder in Sonce ter na parkiriščih P&R ob vhodu v mesto. Domačini pa so vabljeni, da izberejo trajnostne načine prevoza na prireditev, kot so kolo in skiro ali da se na prireditev odpravijo peš ali z javnim prevozom.

Foto: MOK, Jaka Ivančič, Visitkoper