DomovNaši krajiV Pokrajinskem muzeju Koper razstavljene natečajne rešitve za novogradnjo Zdravstvenega centra Koper

V Pokrajinskem muzeju Koper razstavljene natečajne rešitve za novogradnjo Zdravstvenega centra Koper

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je v Pokrajinskem muzeju Koper odprla razstavo natečajnih rešitev za novogradnjo Zdravstvenega centra Koper. Šest idejnih rešitev, ki so bile prijavljene na javni natečaj za izbiro strokovno najprimernejše rešitve in izdelovalca projektne dokumentacije, si bo zainteresirana javnost lahko ogledala do 11. oktobra, in sicer od torka do nedelje med 9. in 17. uro v Pokrajinskem muzeju Koper.

»Z velikim zadovoljstvom naznanjam, da se na Mestni občini Koper pripravljamo na prelomni korak v zagotavljanju zdravstvene oskrbe za naše občanke in občane. Projekt Zdravstvenega centra Koper ne predstavlja le arhitekturne prenove, temveč pomeni premik v načinu zagotavljanja zdravstvenih storitev ter okrepitev naše zavezanosti k zdravi družbi,« je na odprtju razstave natečajnih rešitev povedal župan Aleš Bržan.

Mestna občina Koper bo zdravstveni center gradila v več fazah, in sicer bo v prvi fazi zgrajen Zdravstveni center Koper, v drugi fazi bo sledila dozidava objekta na jugovzhodni strani, na območju odprtega parkirišča. Objekta se bosta skupaj povezala z mostovžem v 1. nadstropju. V tretji fazi bo sledila nadzidava objekta, ki ga bo občina zgradila v prvi fazi.

Ocenjevalna komisija je svojo odločitev o strokovno najprimernejši rešitvi za novogradnjo Zdravstvenega centra Koper – 1. faza sporočila že julija. Zmagovalni elaborat Arturja Mlinarja in Simona Buriča iz ankaranskega podjetja A. Mlinar, d. o. o. obsega pritličje in štiri nadstropja. Pritličje bo namenjeno zdravstvenemu varstvu otrok in mladine, laboratoriju, lekarni, ki bo omogočala tudi drive-in izdajo zdravil, servisnim prostorom, manjšemu kava baru in drive-in točki za primer epidemije oz. pandemije. V prvem nadstropju bosta združeni družinska in splošna medicina, v drugem specialistične ambulante, v tretjem zobozdravstvena služba, četrto nadstropje pa bo namenjeno upravi zdravstvenega centra in lekarne ter administraciji.

Projektant je velik poudarek namenil trajnostni gradnji, objekt bo imel na strehi fotovoltaične panele. Celotna vrednost investicije po tekočih cenah znaša 21.878.596 evrov z DDV-jem.

Foto: Jakob Bužan