DomovNaši krajiŽivahno dogajanje se nadaljuje

Živahno dogajanje se nadaljuje

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V teh dneh se bodo v Kopru zvrstili dogodki v sklopu Jeff-a, MIFF-a, PUF-a in številni drugi. Konec tedna pa nas čaka še Fešta kalamarov in Mediterana.

Medtem ko Koper v teh dneh gosti Evropski univerzitetni pokal v vaterpolu 2017, se nocoj na vrtu Pokrajinskega muzeja začenja tradicionalni Festival Jeff, ki s poletnim ciklom koncertov poskrbi za oživljanje toplih večerov v srcu mestnega jedra Kopra. Jeff bo tudi letos poskrbel za predstavitev glasbenih skupin, ki črpajo material iz jazz, etno in funky repertoarjev z ekskurzi v številne druge žanre. Nocoj ob 20.30 bosta v sklopu Jeffa nastopili etno skupini Kontra Kvartet in Veja.

Nocoj ob 20.30 bosta v sklopu Jeffa nastopili etno skupini Kontra Kvartet in Veja.

Jutri, v četrtek, 13. julija, pa bo ob 21. uri Taverna gostila 15. mednarodni folklorni festival MIFF, ki ga bodo popestrile folklorne skupine iz Španije, Latvije, Slovaške, Avstrije, Italije in Slovenije. Prav tako ste tudi ta četrtek zvečer vabljeni na vrt palače Panatoiopolo v Bertoke, kjer bo ob 21. uri Blues večer.

Sicer pa se tudi v teh dneh nadaljuje program 15. Alpe Adria PUF Festivala in Otroškega poletnega gledališkega vrtiljaka.

Podrobnejši program in vsebino teh in drugih dogodkov lahko preverite na www.koper.si.

Vikend, ki je pred nami, pa bo v mestu zaznamovala priljubljena prireditev Fešta kalamarov in Mediterana, ki jo bo v petek popestril nastop Tanje Žagar in Žavbi Banda, v soboto pa Natalije Verboten in skupine Tequila, medtem ko se boste v nedeljo lahko zabavali v ritmih skupine Gedore. Seveda pa na meniju ne bodo manjkali kalamari in druge mediteranske dobrote.

Popestrite si poletje z obiskom parka Active Koper na kopališču Žusterna!

Več na www.activekoper.si

Sicer pa si poletno dogajanje vse do 24. septembra lahko popestrite tudi z obiskom parka Active Koper na kopališču Žusterna, kjer vas julija in avgusta vsak dan med 9. in 21. uro na enem mestu čaka širok nabor vodnih športov in z morjem povezanih aktivnosti, kot so tečaji jadranja, plavanja, spoznavni potopi, doživetja z ribiči na barki in ostale dogodivščine.