DomovNaši krajiObčina na dražbi iztržila dober milijon

Občina na dražbi iztržila dober milijon

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je z današnjo javno dražbo nepremičnin, tretjo letošnjo, iztržila nekaj manj kot 1,2 milijona evrov brez davka. Prodanih je bilo osem nepremičnin, natančneje ena stanovanjska stavba z dvoriščem in sedem parcel.

Tokratna javna dražba je bila bistveno uspešnejša od predhodne, saj je občina uspela iztržiti za skoraj milijon evrov več od prodanih nepremičnin. Razpisanih je bilo 44 nepremičnin oz. nepremičninskih sklopov, za katere si je mestna občina želela iztržiti vsaj 6,1 milijona evrov (brez davka).

Novega lastnika je danes tako dobila stanovanjska stavba z dvoriščem v Kačji ulici v starem mestnem jedru Kopra, ki jo je po izklicni ceni 158.773 evrov kupila družba Mistika d.o.o. Poleg omenjene nepremičnine je bilo prodanih še sedem gradbenih parcel v vrednosti približno milijon evrov, med katerimi so omembe vredne predvsem nekaj več kot 7 tisoč kvadratnih metrov velika parcela na območju Nad Dolinsko, ki je bila kupcu Dom Navtika d.o.o. prodana za slabih 600 tisoč evrov, in dve gradbeni parceli na območju Plavij, ki jih je za skupno vrednost nekaj več kot 185 tisoč evrov kupilo podjetje Rajka Hrvatiča Interlock d.o.o.

Izkupiček današnje dražbe je tako osem nepremičnin, od katerih je šest občina prodala po izklicni ceni, za eno pa je moral kupec odšteti 12 tisoč evrov več kot je znašala izklicna cena. Neprodane nepremičnine oz. nepremičninski sklopi bodo najverjetneje uvrščeni na četrto javno dražbo Mestne občine Koper.