DomovNaši krajiZRS in Gledališče Koper o življenju s pametno tehnologijo

ZRS in Gledališče Koper o življenju s pametno tehnologijo

KulturaNaši krajiNovicePogovoriProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Znanstveno-raziskovalno središče Koper in Gledališče Koper sta ponovno združila moči. Na razpravi Življenje s pametno tehnologijo – razvojne možnosti in nevarnosti bodo v sredo, 25. novembra, ob 19. uri na različnih spletnih platformah govorili o razvoju umetne inteligence, globalne prepletenosti na spletu in upravljanju z veliko količino podatkov, ki jih producirajo informacijsko tehnološke rešitve, pomembne za naš vsakdan.

ZRS Koper in Gledališče Koper že vrsto let sodelujeta v organizaciji različnih dogodkov s ciljem povezovanja znanosti in kulture, predvsem pa osveščanja širših množic o vlogi in pomenu obeh kot pomembnih dejavnikov, ki vplivata na družbeno življenje in življenje posameznika. Tokrat bodo v pogovoru, ki ga bo povezoval dr. Rado Pišot, direktor Znanstveno-raziskovalnega središča Koper, sodelovali še dr. Gorazd Andrejč (Znanstveno-raziskovalno središče Koper in Univerza v Groningenu, Nizozemska), Gašper Hrastelj (generalni sekretar Slovenske nacionalne komisije za UNESCO), dr. Uroš Marušič (Znanstveno-raziskovalno središče Koper) in dr. Matej Mertik ( Alma Mater Europaea (ECM) Maribor). Podrobneje bodo analizirali področje pametne tehnologije, ki lahko lajša delovne in življenjske napore človeka, a hkrati predstavlja odločen odklon od njegovih evolucijskih vzorcev in življenjskih praks.

Prenos v živo boste lahko spremljali prek spletnih strani: ZRS Koper, Regional, Facebook strani ZRS Koper, Gledališče Koper in YouTube kanalu Gledališča Koper.

Več informacij o dogodku lahko najdete na spletni povezavi.