Župan sprejel izrednega ruskega veleposlanika Timurja Eyvazova

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

V dopoldanskih urah je župan Mestne občine Koper Aleš Bržan v prostorih občinske uprave sprejel izrednega in pooblaščenega veleposlanika Ruske federacije v Republiki Sloveniji Timurja Eyvazova. Koprski župan je veleposlaniku predstavil občino in poudaril sodelovanje pri različnih projektih, kjer je koprska občina zadnja leta aktivna.

Po uvodnih pozdravih sta župan Aleš Bržan in Nj. Eksc. Timur Eyvazov, ki je funkcijo pooblaščenega in izrednega veleposlanika nastopil novembra lani, izmenjala mnenje o odnosih med državama in soglasno pozdravila medsebojno sodelovanje. Za veleposlanika, ki je Koper že obiskal, je bilo to prvo uradno srečanje z županom, ki mu je ob tej priložnosti predstavil Mestno občino Koper, njene značilnosti in razvojne usmeritve. Beseda je tekla tudi o tretjem gospodarskem področju – razvoju visoke tehnologije in koncepta pametnih mest, ki ga želi občina razvijati v prihodnjih letih.

Delegacija, ki sta jo spremljala direktor Zavoda Moskovske državne univerze M.V. Lomonosov v Kopru dr. Matjaž Novak in generalni sekretar sveta gospodarskih zaupnikov Zavoda Lomonosov Ante Levaj, je bila z obiskom zadovoljna. Veleposlanik ni skrival navdušenja nad mestom, ki je razvojno naravnano in ima velik potencial mednarodnega povezovanja ter turističnega razvoja.

Ob koncu srečanja sta si župan in izredni ruski veleposlanik izmenjala protokolarni darili.