Razstavljene fotografije v Mali loži tarča vandalov

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Le dan po odprtju razstave z naslovom Razglednice Kopra so bili tam na delu vandali. Ti so minuli petek ukradli številne fotografije, ki so krasile temeljito obnovljen objekt pod volti Pretorske palače. Občina je že podala prijavo policiji proti neznanemu storilcu, vzpostaviti pa namerava tudi dodaten videonadzor.

Mestna občina Koper je pred tedni temeljito prenovila Malo ložo, ki predstavlja vez med zgodovino in sedanjostjo, med bogato zgodovinsko kulturno dediščino in mestnim utripom. V obnovljenem objektu je pripravila prvo razstavo, in sicer preplet fotografij morja, mesta in podeželja v koprski občini, ki so jih v svoje objektive ujeli fotografi Ivan Andrejić, Jaka Ivančič, Jaka Jeraša, Nina Kurnik in Ubald Trnkoczy.

A kaj kmalu so bili na delu vandali, ki so v petek, samo dan po odprtju razstave, odtujili 14 razstavljenih fotografij. Občina je dejanje prijavila policiji, ki bo v okviru postopka pregledala posnetke nadzornih kamer v bližnji okolici. Mestna občina Koper bo za zagotovitev večje varnosti v Mali loži vzpostavila dodaten videonadzor.

Koprska občina dejanje vandalizma obsoja, saj s takimi dejanji storilci povzročajo neposredno škodo občini in ugledu Kopra, mesta, ki velja za eno najbolj varnih, prijetnih in urejenih.