DomovNaši krajiŽUPANOV KOMENTAR: Zadeva Cimos

ŽUPANOV KOMENTAR: Zadeva Cimos

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Reševanje podjetja Cimos se nadaljuje. Svoje mnenje je povedal tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič in hkrati ponudil roko pomoči. V komentarju za Delo je pozval slabo banko (DUTB) in ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška k skupnemu sodelovanju pri reševanju podjetja.

Komentar župana MOK Borisa Popoviča v Delu. Foto: ekoper.si

Po zadnjih znanih podatkih naj bi država rešitev Cimosa predala družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB), kljub temu da je z dosedanjim načinom reševanja naletela na različne kritike, saj je prodaja italijanskemu kupcu propadla. Slaba banka bo v družbo vstopila po načelu zasebnega vlagatelja, svoj del pa bodo morali prispevati tudi Hrvati.

“Karkoli že pomeni reševanje po načelu zasebnega vlagatelja, podpiram namen vlade, da Cimos reši. DUTB po mojem mnenju sploh ne bi bil slab lastnik, a naj postavijo pravo vodstvo za podjetje. Ne pomeni, da je Nemec ali Francoz ali katerikoli tujec kakorkoli boljši za vodenje Cimosa od kakega našega strokovnjaka. Prepričan sem tudi, da bi mi na Mestni občini Koper lahko precej pomagali pri reševanju položaja, če bi nas kdorkoli kaj vprašal. Pozivam ministra za gospodarstvo in vodstvo DUTB, naj se oglasijo pri nas, mi pa bomo po svojih najboljših močeh pomagali z našimi dobrimi povezavami z občino Buzet in istrsko županijo,” je povedal župan Boris Popovič.