DomovNaši krajiŽusterna prizorišče 12. mednarodnega plavalnega mitinga

Žusterna prizorišče 12. mednarodnega plavalnega mitinga

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Plavalni klub Koper bo jutri, 6. julija, v olimpijskem bazenu v Žusterni organiziral mednarodni plavalni miting Pokal Kopra 2019 ob 61. obletnici obstoja. Tudi letos pričakujejo, da bo to eno izmed vrhunsko organiziranih plavalnih tekmovanj, ki bo v Koper privabilo številne obiskovalce.

Na plavalnem tekmovanju pričakujejo visoko udeležbo, blizu 400 plavalcev iz večine slovenskih plavalnih sredin in tujine. Plavalci različnih starosti se bodo pomerili v devetih, predvsem krajših disciplinah in v štirih različnih kategorijah.

Tekmovanje bo potekalo v dveh delih, in sicer dopoldne ob 9. uri (ogrevanje ob 8. uri) in popoldne ob 18. uri (ogrevanje ob 17. uri). Popoldanski del tekmovanja se bo začel z uradno otvoritvijo, in sicer deset minut pred začetkom drugega dela tekmovanja.

Plavalni klub Koper bo razdelil 63 medalj, ki jih bodo prejeli trije najboljši v posamezni kategoriji, pokal Kopra in denarno nagrado organizatorja bosta prejela plavalec ter plavalka z najvišjim seštevkom dveh rezultatov (točke FINA).

Plavalno tekmovanje sofinancirajo Mestna občina Koper, Hidria, Luka Koper iz sklada Živeti s pristaniščem in drugi sponzorji ter donatorji.