DomovNovice1400 PRIJAV: Ironman I Feel Slovenija že razprodan

1400 PRIJAV: Ironman I Feel Slovenija že razprodan

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Septembra se bodo v slovenski Istri zbrali triatlonci, ki se bodo spopadli z izzivom I Feel Slovenija ironman 70.3 Slovenian Istria. Na prvi polovični ironman se je dober mesec pred tekmovanjem prijavilo 1400 tekmovalcev iz 48 držav, so sporočili organizatorji tekmovanja.

Organizatorji, ki so promocijo začeli konec leta 2017, so potrdili, da so po pričakovanjih razprodali vsa razpoložljiva mesta. Na voljo pa je še nekaj prijav za štafeto, na katero se lahko prijavijo od dva do trije tekmovalci.

“Hvala vsem, ki so projekt I Feel Slovenia ironman 70.3 Slovenian Istria prepoznali kot izvrstno priložnost za promocijo turizma in gospodarstva Slovenije. Predvsem najlepša hvala Slovenski turistični organizaciji, štirim obmorskim občinam ter njihovim županom in turističnim delavcem, ki so projekt takoj sprejeli in pristopili k soorganizaciji. Hvala seveda vsem partnerjem, predvsem pa prostovoljcem, ki bodo v nedeljo, 23. septembra, najpomembnejši člani ekip,” je ob tem dejal generalni direktor tekmovanja Milan Eržen.

Start in cilj v Kopru

Start in cilj največjega triatlonskega dogodka v zgodovini Slovenije bosta v Kopru. Plavalni del bo potekal v Kopru, kolesarski del bo šel čez Luko Koper, Ankaran, v Italijo in nazaj v Slovenijo čez Osp, Sveti Anton, v Koper, Šmarje, Izolo in Koper. Tek bo potekal po Kopru, ob obalni cesti do Izole, po starem delu mesta in nazaj v Koper do cilja.

Tekmovalci tega polovičnega IRONMANa morajo najprej preplavati 1,9 km, takoj zatem prekolesariti 90 km in nazadnje preteči še polovični maraton – 21,1 km. Brez prekinitev.

Potrjen je že datum tekmovanja za naslednje leto: 22. september 2019. Organizatorji bodo začeli zbirati prijave 10. oktobra, so še sporočili prireditelji.