DomovNoviceKoper ponovno gosti edinstven Azamazing

Koper ponovno gosti edinstven Azamazing

NoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Po kar dveh uspešno izpeljanih dogodkih v lanskem letu, bo mestno jedro Kopra že ta petek, 17. avgusta, ponovno priča prav posebnemu dogodku – Azamazing. Titov trg bo namreč gostil edinstven koncert priznane slovenske vokalne zasedbe Perpetuum Jazzile, ki bo nastopila ekskluzivno za goste prestižne potniške ladje Azamara Quest.

V tujini so tovrstni dogodki stalnica, v Kopru pa se bo takšen koncert, s katerim mesto spodbuja potniški turizem in ga približuje lokalnemu prebivalstvu, zgodil že tretjič, v letošnji potniški sezoni pa bo doživel kar dve ponovitvi, in sicer 19. septembra in 4. oktobra.

Da pa je ladjar za izvedbo dogodka v okviru blagovne znamke „Azamazing“ izbral prav mesto Koper oz. Slovenijo, ni naključje, temveč plod večletnega strateškega dela na področju promocije destinacije Koper širom po svetu. Intenzivna lobiranja in predstavitve idejnih predlogov s strani turistične agencije Atlas Exspress ob podpori Mestne občine Koper, so trajala dolgi dve leti, na kar je padla odločitev, da se dogodek na Titovem trgu umesti v koledar prireditev „Azamazing“, ki jih Azamara Club Cruises trži za svoje potnike po celotnem Mediteranu. Sama priprava dogodka je potekala nadaljnji dve leti, med katerimi se je koncept spremenil v projekt, ki je požel izjemno zadovoljstvo vseh gostov.

Dogodek je bil lani v Kopru izveden v mesecu maju in septembru, letos pa bo dogodek izveden kar trikrat, saj je bil ladjar Azamare Quest izjemno zadovoljen z izvedbo prvega in drugega Azamazinga.
Letos marca je koprski župan Boris Popovič na sejmu Seatrade Cruise Global 2018 v Miamiju prejel posebno priznanje ladjarja Azamara Cruises, in sicer za vrhunsko izvedbo dogodkov Azamazing, ki jih ladjar vsako leto prireja za goste njihovih najbolj prestižnih potniških ladij širom sveta. Foto: arhiv ekoper.si

Titov trg se bo ponovno prelevil v glasbeno kuliso

Najlepši koprski trg se bo tako v petek zvečer prelevil v glasbeno kuliso in nekaj več kot 650 gostom potniške ladje ponudil nastop vrhunskih slovenskih glasbenih izvajalcev. 

Perpetuum Jazzile so danes v svetu a capella glasbe, torej petja brez inštrumentov, svetovne zvezde. Njihovi koncerti doma in v tujini so razprodani. Priredba Africe, pesmi Tota, ameriškega benda iz sedemdesetih let, je takoj po objavi na portalu YouTube postala viralna, doslej pa si jo je ogledalo že več kot šestnajst milijonov ljudi. 

Občanke in občane Mestne občine Koper ob tem obveščamo, da bo v petek, 17. avgusta 2018, med 18. in 23. uro Titov trg zaprt.  Prav tako bo zaprt manjši zgornji del Kidričeve, ki pa ne bo omejeval dostopa do lekarne ter del Verdijeve ulice. 

Kako je potekal spektakel na najlepšem koprskem trgu lani, pa v spodnjem video prispevku.