DomovNoviceDanes se izteče rok za oddajo prošnje za subvencionirano bivanje študentov

Danes se izteče rok za oddajo prošnje za subvencionirano bivanje študentov

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes se izteče rok za oddajo prošnje za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih, dijaških domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2018/19. Študenti morajo prošnjo oddati preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ.

V študijskem letu 2018/19 je skupaj razpisanih 11.941 mest za subvencionirano bivanje, od tega 4050 za sprejem in 7876 za podaljšanje bivanja ter 15 mest za študente s priznano mednarodno zaščito.

Višina subvencije za bivanje študentov za prihodnje študijsko leto je 21,50 evra na študenta za javne študentske (dijaške) domove ter 32 evrov na študenta za zasebne študentske domove in zasebnike.

Na Primorskem so razpisali kapacitete v Kopru, Izoli, Piranu, Portorožu in Novi Gorici. Skupaj so na voljo 1404 prosta mesta. Z letošnjim nakupom študentskega doma v Prisojah je primorska univerza dobila dodatna ležišča za 160 študentov.

Cenzus za pridobitev subvencije za prihodnje leto znaša 2440,43 evra bruto mesečno na družinskega člana v letu 2017.

Pisarne za študentske domove bodo do 17. septembra na spletnem portalu eVŠ objavile informativno prednostno listo. Študenti, ki podaljšujejo bivanje, bodo o tem, ali izpolnjujejo pogoje za subvencionirano bivanje, obveščeni po pošti na naslov stalnega prebivališča predvidoma po 16. oktobru.