DomovNovice“Potnik sedmih morij” odkriva lepote Koprskega zaliva

“Potnik sedmih morij” odkriva lepote Koprskega zaliva

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes na koprskem potniškem terminalu gostimo luksuzno Seven Seas Voyager, ki je k nam priplula iz Benetk, svojo pot pa bo v popoldanskih urah nadaljevala proti Dubrovniku. Številni potniki so se podali na raziskovanje zgodb našega mesta.

Seven Seas Voyager oziroma “Potnik sedmih morij” je bila zgrajena leta 2003, v dolžino pa meri 206 metrov. Potniška ladja, ki na svoj krov sprejme 1100 potnikov in članov posadke, nudi gostom personalizirane storitve 24 ur na dan. Posebnost ladje so nestandardne velikosti kabin, ki merijo od 35 do 130 m2. Vsaka kabina ima tudi lastni balkon. Potnikom je na ladji namenjeno devet nadstropij.

Raziskovanje zgodb našega mesta

Na mestnih ulicah in trgih smo tako ujeli kar nekaj zvedavih potnikov, ki so občudovali arhitekturne znamenitosti in odkrivali zgodbe, ki jih pripoveduje naše mesto, spet drugi so se v bližnjem lokalu ohladili z osvežilnimi pijačami, nekateri pa so čas izkoristili za nakupovanje v starem mestnem jedru.

Abdula iz Indonezije smo v družbi prijateljev ujeli na Titovem trgu. Zaupal nam je, da je v Kopru prvič. “Mesto mi je zelo všeč, s prijatelji se bomo sprehodili po starih mestnih ulicah in si ogledali znamenitosti Kopra. Verjetno pa nam bo zmanjkalo časa, da si ogledamo vse kar bi si želeli,” nam je pojasnil.

“Resda sva v Kopru šele par ur, vendar sva takoj opazila, da je zelo urejeno in izredno čisto mesto. Navdušena sva nad starim mestnim jedrom, ki si ga pravkar ogledujeva. Sprehodila se bova še malo ob morju in poiskala nekaj za pod zob,” sta nam zaupala John in Lena iz Minneapolisa.