DomovNoviceFacebook kraja identitete koprskega župana

Facebook kraja identitete koprskega župana

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V zadnjem času vzbujajo med uporabniki Facebook omrežja veliko pozornosti, predvsem pa zmede in tudi slabe volje, različni profili koprskega župana Borisa Popoviča. Gre za lažne Facebook profile, ki s prvim možem koprske občine nimajo veliko skupnega.

O tem, da naj nekaj ni v redu, so najprej posumili nekateri uporabniki Facebook omrežja in nas o tem obvestili prek Facebook strani Boris Popovič. Po klepetu z enim od profilov z imenom Boris Popovič so namreč kaj kmalu podvomili v njegovo resničnost, saj je bila vsebina pogovora nekoliko nenavadna, sploh za župana Mestne občine Koper.

Zadevo so preverili tudi na koprski občini in ugotovili, da gre v resnici za t.i. lažne profile oz. za krajo identitete, ki zavajajo javnost in povzročajo zmedo med uporabniki Facebook-a, saj se pod iskalnim nizom “Boris Popovič” trenutno pojavlja kar nekaj profilov, ki s fotografijo in opisom identificirajo župana Mestne občine Koper.

Pravi Facebook profil koprskega župana.
Facebook stran koprskega župana.

Ker ti profili z županom Borisom Popovičem nimajo nobene povezave in gre pri tovrstnem početju za lažno predstavljanje oziroma krajo identitete, je potrebno zahtevati odstranitev lažnega profila. Prav zato velja za vse ostale Facebook uporabnike, da v izogib nadaljnjim nevšečnostim, ukrepate in takšne profile prijavite.

Lažna profila sta dostopna na teh povezavah: LAŽNI PROFIL 1, LAŽNI PROFIL 2.

Kako prijavim lažni profil v treh enostavnih korakih

  1. KORAK: Prijavi profil

2. KORAK: Oddaj prijavo

3. KORAK: Lažno predstavljanje 

Pravi Facebook profil župana Borisa Popoviča najdete na TEJ POVEZAVI, njegovo Facebook stran pa TUKAJ.