DomovNovicePrijavi se na likovni in literarni natečaj!

Prijavi se na likovni in literarni natečaj!

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Center mladih Koper v sodelovanju s Klubom študentov občine Koper v okviru prireditve Pozdrav Poletju organizira projekt Poti domišljije, ki bo v sredo, 27. junija, v Hlavatyjevem parku v Kopru, na katerem si bodo obiskovalci lahko ogledali razstave umetniških del in nastope lokalnih glasbenikov ter uličnih umetnikov. V ta namen vabijo vse umetnike k prijavi na likovni in literarni natečaj.

S projektom Poti domišljije, ki predstavlja likovni in literarni natečaj, želijo organizatorji mlade umetnike spodbujati pri kreativnosti, ustvarjalnosti in osebnem izražanju ter jim ponuditi možnost izraznega udejstvovanja na različnih področjih ustvarjanja.

Objavljen je tudi razpis, na katerega se lahko prijavijo ustvarjalci tako z literarnega področja kot iz umetniško-vizualnih ravni. Z razpisom zbirajo literarna dela (poezijo, krajšo prozo), ki bodo na dan dogodka razdeljena prijavljenim umetnikom, le-tej pa bodo izbrana literarna dela v živo naslikali na platna (za material bo poskrbljeno).

Sodelujejo lahko vsi, stari med 15 in 50 let. Ustvarjalci z literarnega področja lahko sodelujejo s poezijo ali krajšo prozo, ki jo pošljete na prijava@ksok.si. Udeleženci s področja vizualnih umetnosti pa v naslednjih kategorijah: slikarska tehnika – akrilne barve, oljne barve, tuš, oglje, svinčniki.

Rok za prijavo je sred, 20. junij 2018. Prijavite se lahko na tej povezavi.

Končna dela umetnikov bodo razstavljena na KŠOKovih jazz koncertih v baru Circolo, in sicer 18. julija in 8. avgusta 2018.