DomovNoviceNa tradicionalnem pikniku brezdomcev razbijali tabuje

Na tradicionalnem pikniku brezdomcev razbijali tabuje

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Minuli četrtek je na Sveti Katarini v Ankaranu potekal tradicionalni piknik za brezdomne iz vseh štirih obalnih občin.

“Dostojanstvo pomeni stanje, ko se čutimo vredne, spoštovane in cenjene. Predvsem pomeni to, kako sami gledamo nase in kako drugi ravnajo z nami. Medtem ko lahko na našo samopodobo vplivajo različni dejavniki, ima stališče ali odnos drugih do nas pomembno vlogo,” menijo v koprskem območnem združenju Rdečega križa.

Zanje je predvsem pomemben spoštljiv odnos do vseh ljudi, predvsem pa se zavzemajo za ohranjanje dostojanstva najšibkejših, zato so v ta namen na Sv. Katarini v Ankaranu organizirali že tradicionalni piknik.

Kjer so vsi prisotni enaki med enakimi

Pikniku so se pridružile tudi sorodne organizacije, in sicer Kažun Piran, Karitas Bertoki, Svit Koper, Zavetišče Malorca iz Ajdovščine, Zavetišča Mavrica iz Nove Gorice in Kralji ulice.

Brezdomci so ob družabnih igrah, odbojki na mivki, plavanju ter sproščenem klepetu tkali prijateljske vezi in s tem pozabili na vsakdanje skrbi. Sproščeno, družabno in športno obarvano druženje je neke vrste (socialna) rehabilitacija, saj omogoča kvalitetno in zadovoljujoče vključevanje oseb iz obrobja in kjer so vsi prisotni enaki med enakimi.