DomovNoviceŠelestenja bodo napolnila Frančiška

Šelestenja bodo napolnila Frančiška

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Niz več kot tridesetih dogodkov pod skupnim imenom Šelestenja bo od sredine oktobra do sredine decembra popestril konce tedna v koprski protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega.

Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Mestne občine Koper, območno izpostavo Koper Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in drugimi soorganizatorji pripravlja niz družabnih večerov v koprski protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega.

Šelestenja, kot so poimenovali cikel dogodkov med 15. oktobrom in 12. decembrom, bodo z glasbenimi, komičnimi, gledališkimi, literarnimi in filmskimi večeri ter drugimi vsebinami bogatila večerno dogajanje ob koncih tedna. Za uvod v bogato jesensko dogajanje bo na prvem večeru, 15. oktobra z akustičnim koncertom poskrbela Ditka z zasedbo. Tudi sicer bodo četrtkovi večeri v znamenju akustičnih koncertov priznanih slovenskih glasbenikov. Med drugimi bodo nastopili Tabu, Zoran Predin, Easy & friends, Rudi Bučar Trio, Maja Keuc, Boris Cavazza kvintet, Neca Falk in Adi Smolar.

Petki bodo minili v znamenju literarnih, filmskih in stand-up večerov, ki jih bodo izvedli v sodelovanju s knjigarno Libris, Kino Istra in Klubom kulturnih ustvarjalcev UM. Za sobotno dogajanje pa bodo poskrbela različna kulturna društva Mestne občine Koper, ki bodo s pevskimi in plesnimi nastopi ter koncerti poskrbela za živahno jesensko dogajanje. Niz dogodkov Šelestenja bodo izpeljali v skladu z veljavnimi ukrepi, za četrtkove in sobotne ter stand up večere bodo v koprskem TIC-u od naslednjega tedna dalje na prodaj vstopnice, petkovi filmski in literarni večeri pa bodo brez vstopnine.

V Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper pojasnjujejo, da so s Šelestenji želeli s kakovostno vsebino zapolniti pregovorno dolge jesenske večere in ljudem v času omejitev kljub vsemu ponuditi možnost za razvedrilo in zabavo, sočasno pa izvajalcem, ki so zaradi trenutnih razmer omejeni, ponuditi možnost za nastopanje.

Od lokalnih izvajalcev bodo v sklopu sobotnih večerov nastopili še mešani pevski zbor Brnistra, mešani pevski zbor Obalca, AKUD Kolo, Klapa Semikanta`, En big band, Pihalni orkester Marezige in ženska vokalna skupina Deve (KUD Vrtiljak).

Medijski pokrovitelj cikla dogodkov Šelestenja je Radio Koper.