DomovNoviceAKTIVNO JE ZDRAVO: Študenti pričenjajo mesec zdravja

AKTIVNO JE ZDRAVO: Študenti pričenjajo mesec zdravja

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V tem tednu je Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) pričela z izvedbo že 14. Zdravega maja, ki bo potekal vse do konca meseca.

Mesec zdravja so študenti pričeli z zdravim zajtrkom, ki so ga mimoidočim in študentom delili pred fakultetami Univerze na Primorskem.

Vse do 31. maja bodo sledile različne vodene športne aktivnosti, delavnice in predavanja, s katerimi bodo udeležence aktivno spodbujali k zdravemu načinu življenja. “Tudi letošnji Zdravi maj pričenjamo na način, kot bi se moral pričeti naš vsakdanjik, z zdravim zajtrkom. Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, a mu zaradi hitrega načina življenja, premalokrat posvečamo pozornost,” sporoča Kristina Taja Gruenfeld, sekretarka resorja za socialno in študentsko problematiko ŠOUP.

Foto: ŠOUP

Organizatorji napovedujejo pestre brezplačne aktivnosti kot so vodeni treningi, izlet “Doživi Istro na kolesu”, delavnice zdrave prehrane, kinezioteapinga in masaže. Poleg športnih aktivnosti, delavnic in predavanj pa načrtujejo tudi obisk Gledališča Koper. “Ker pravijo, da je smeh pol zdravja in se v maju obeležuje svetovni dan smeha, bomo študentom omogočili obisk komičnih gledaliških predstav,” sporoča Gruenfeldova.

Celoten program in možnost prijave na dogodke Zdravega maja 2018 lahko najdete TUKAJ.