DomovNoviceAltroke Festival v Borštu prestavljen na naslednji četrtek

Altroke Festival v Borštu prestavljen na naslednji četrtek

Naši krajiNoviceObvestilaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Številni ljubitelji Altroke Istra Gourmet Festivalov že nestrpno čakajo prvo kulinarično tržnico, ki že tradicionalno na koprskem zelenem podeželju v poletnih mesecih poteka vsak zadnji četrtek v mesecu. Ta četrtek, 30. maja, bi sezono morali otvoriti v Borštu, vendar zaradi napovedanih slabih vremenskih razmer organizatorji kulinarični festival prestavljajo na naslednji četrtek, 6. junija.

Sezona Altroke Istra Gourmet Festivalov, ki jih organizira Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, je pred vrati. Ta četrtek bi priljubljeno kulinarično tržnico moral gostiti Boršt, vendar so organizatorji zaradi slabe vremenske napovedi primorani dogodek prestaviti na naslednji četrtek, 6. junija. Na odlično istrsko kulinariko, ki jo pripravljajo lokalni ponudniki, na izjemne razglede, ki jih ponuja Boršt, in na koncert lokalne glasbene skupine Paul Grem bo potrebno počakati še dober teden dni.

Na kulinarični tržnici, ki bo 6. junija v Borštu svoja vrata odprla vse od 17. ure dalje, bo več kot 20 lokalnih ponudnikov, pri katerih bodo obiskovalci lahko svoje brbončice razvajali s tortelini z brancinom, okusnimi fuži s tartufi, priljubljenimi pidoči, sezonsko fritajo z divjimi šparglji, tuninim karpačem in tartufi, pljukanci s šparglji in dimljeno skuto ter drugimi istrskimi dobrotami. Bogata ponudba bo vključevala raznolike ribje in mesne jedi, za posladek pa si bodo obiskovalci lahko privoščili sveže ocvrte in slastne istrske fritule. Ob odlični hrani se izvrstno podajo vina avtohtonih istrskih sort, med katerimi sta refošk in malvazija ter tudi drugi napitki, ki jih bodo ponujali ponudniki

V Boršt z brezplačnim Altroke avtobusom

Na Altroke festivale se lahko tudi letos obiskovalci odpeljejo z brezplačnim Altroke avtobusom. Tako lahko že v Boršt, 6. junija, pridete brezskrbno. Iz centra Kopra (postaja pri Zelenem parku) bo odpeljal ob polni uri in se redno vračal nazaj. Vozni red je dostopen tukaj.

Foto: ZMKT, Jaka Ivančič