DomovNoviceTudi letos ladijski prevozi med istrskimi občinami

Tudi letos ladijski prevozi med istrskimi občinami

Naši krajiNoviceObvestilaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Regionalni razvojni center (RRC) Koper bo tudi v letošnji poletni sezoni nadaljeval aktivnost ladijskih prevozov za potnike in kolesa med vsemi štirimi istrskimi občinami. Ladijski prevozi na relaciji Ankaran–Piran se bodo začeli v torek, 25. junija, in bodo trajali vse do vključno 1. septembra.

Ladijski prevozi bodo potekali dvakrat dnevno, dopoldne in popoldne, vsak dan, razen ob ponedeljkih. Opravljal jih bo Sandi Radolovič, s. p. z ladjo Zlatoperko, ki sprejme do 70 potnikov in nudi deset nosilcev za kolesa. Rezervacije mest na ladji niso možne, potniki bodo storitev koristili po sistemu »kdor prvi pride, prvi melje«.

Ladja bo potnike v Ankaranu prevzela na pomolu Valdoltra, v Kopru na zunanji obali na parkirišču na Ukmarjevem trgu, v Izoli na pomolu pred Hotelom Marina, v Piranu pa bo vstopno oziroma izstopno mesto pristanišče na pomolu pri rdečem svetilniku.

Cene vozovnic se razlikujejo glede na dolžino trase. Za relacijo Ankaran–Koper bo treba odšteti dva evra, od Ankarana do Izole tri evre in od Ankarana do Pirana pet evrov. Med Koprom in Izolo se boste lahko peljali za tri evre, enako od Izole do Pirana, pot med Koprom in Piranom pa vas bo stala štiri evre. Za prevoz kolesa bo treba odšteti en evro.

Storitev se izvaja v okviru čezmejnega strateškega projekta ADRIONCYCLETOUR, programa Interreg VI-A Italija-SIovenija. Sofinancirajo jo Evropski sklad za regionalni razvoj v višini 80 odstotkov ter občine Ankaran, Izola, Piran in Mestna občina Koper v višini 20 odstotkov.

Foto. RRC Koper