DomovNoviceAltroke Istra Gourmet Festival tudi v letošnji poletni sezoni

Altroke Istra Gourmet Festival tudi v letošnji poletni sezoni

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Kulinarična tržnica in druženje ob koncu meseca se tudi letos vrača v vasi koprskega podeželja in v mesto od maja do septembra.

Altroke Istra Gourmet Festival se letos vrača v tretji izvedbi. Gre za kulinarično tržnico, kjer na petih izbranih lokacijah podeželja občine Koper in mesta diši po pristnih, tradicionalnih jedeh Istre, obiskovalci pa lahko ob klepetu z vinarji, destilarji ali pivovarji okusijo značaj našega območja. Festival bo letos zaokrožil po podeželju vsak zadnji četrtek v mesecih od maja do avgusta ter se v soboto konec septembra ustavil še v Kopru. Prvo srečanje bo 25. maja na posestvu Santomas, 29. junija se festival seli v Marezige, 27. julija se bo druženje nadaljevalo v Dekanih, 31. avgusta pa na novi lokaciji v Borštu. Zaključek festivala bo v soboto, 23. septembra, v Kopru.

Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, ki je tudi letos organizator prireditve, k sodelovanju vabi vse gastronomske ponudnike, ki imajo registrirano ustrezno dejavnost v eni izmed občin slovenske Istre. Sodelujejo lahko gostinski ponudniki, vinarji, ponudniki piv, sladic in drugih dobrot. Znesek nadomestila za uporabo stojnice za ponudnike znaša 100 evrov z vključenim DDV za posamezen termin. Tisti ponudniki, ki bodo sodelovali na vseh dogodkih festivala, pa bodo poravnali kotizacijo v višini 400 evrov z vključenim DDV.

Ponudniki, ki se želijo predstaviti na kulinaričnem festivalu, se lahko prijavijo preko spletne prijavnice na povezavi TUKAJ, in sicer do nedelje, 16. aprila.

Altroke Istra Gourmet Festival bo tudi letos postregel s prijetnim glasbenim programom in drugimi aktivnostmi, ki jih bo Zavod pripravil v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi oz. gostitelji festivala.

Foto: Jakob Bužan