DomovNoviceZ naslednjim tednom na Škofijah nov prometni režim

Z naslednjim tednom na Škofijah nov prometni režim

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Na Škofijah bo v naslednjem tednu vzpostavljen nov prometni režim. Od ponedeljka, 3. aprila, do predvidoma konca junija bo veljala popolna zapora državne ceste med odcepom za Tinjan in odcepom za Elerje. Obvoz bo možen skozi vas Škofije.

Zaradi vgradnje meteorne kanalizacije po državni cesti skozi Škofije bo kratek odsek med odcepom za Tinjan in odcepom za Elerje, tako imenovana škofijska obvoznica, v smeri proti Kopru popolnoma zaprt od ponedeljka, 3. aprila, do predvidoma 30. junija. Po državni cesti bo mogoče dostopati iz smeri centra Škofij oz. Trsta do križišča, kjer se zavije levo za Tinjan. Dalje bo promet, ki ga bosta urejala dva semaforja, potekal izmenično enosmerno.

Območje obvoza po t. i. škofijski obvoznici.

V času trajanja zapore bo namesto avtobusnega postajališča v centru Škofij vzpostavljeno nadomestno avtobusno postajališče v križišču na Čuku.

Vozniki, ki bodo na cesto Sp. Škofije–Tinjan dostopali iz smeri Tinjana, Kolombarja, Slatin, Zg. Škofij in Fortece, bodo pri delovišču krožišča, tj. pri odcepu za Tinjan, preusmerjeni desno v smeri proti centru Škofij oz. Trstu.

Dostop do Osnovne šole Oskarja Kovačiča Škofije in Vrtca Škofije bo iz smeri Sp. Škofij, Elerjev, Plavij in Urbancev mogoč po državni cesti do odcepa za Tinjan. Tisti, ki bodo do šole in vrtca dostopali iz smeri Valmarina in Moretinov, bodo lahko uporabili škofijsko obvoznico ali hitro cesto do izvoza za Plavje.

Območje obvoza po hitri cesti

Pot v Koper bo mogoča po škofijski ali hitri cesti.

Spomnimo, da je Mestna občina Koper z Družbo za avtoceste Republike Slovenije (DARS) in Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI) dosegla dogovor, da se do 30. junija začasno ukine cestninjenje na odseku hitre ceste H5 med mejo z Italijo in priključkom Sermin (Dekani), za nadaljevanje vožnje po hitri cesti naprej v smeri Kopra pa ostaja e-vinjeta še naprej obvezna. Istočasno sicer DARS izvaja dela na hitri cesti H5 na odcepu med mejo z Italijo in izvozom Bertoki. Promet zato poteka po enem kraku hitre ceste v obe smeri.

Foto: KS Škofije