DomovNoviceArriva bo na koprskih ulicah testirala sodoben avtobus na električen pogon

Arriva bo na koprskih ulicah testirala sodoben avtobus na električen pogon

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Avtobusom mestnega prometa v Kopru se bo jutri, 19. oktobra, pridružil sodoben avtobus na električni pogon MAN Lions City 10E. Po koprskih ulicah bo sicer vozil le nekaj dni – koncesionar Arriva, d. o. o. ga bo namreč testiral za novo koncesijsko obdobje.

Arriva bo električni avtobus MAN Lions City 10E v četrtek, 19. oktobra, testno vključila v mestni potniški promet v Kopru. Električni avtobus, ki sprejme 67 potnikov na 25 sediščih in 42 stojiščih, bo do ponedeljka, 23. oktobra, vozil na linijah 1, 2 in 2a mestnega potniškega prometa, torej na relaciji Koper–Kampel–Koper in Koper–Semedela–Markovec–Bolnica–Koper.

Nov električen avtobus Arrive
električen avtobus

Arriva bo z 10,5-metrskim električnim avtobusom, ki ima vgrajene baterije s skupno kapaciteto 400 kWh in z dosegom do 350 km, izvajal intenzivna testiranja za novo koncesijsko obdobje. V skladu z rezultati testiranja bo podjetje Arriva vozila prilagodilo specifičnim potrebam mesta Koper in optimiziralo delovanje v skladu z najvišjimi standardi trajnostne mobilnosti, izsledke pa nato prilagodilo tudi ostalim mestom, v katerih izvajajo mestni potniški promet.

Mestna občina Koper in Arriva sta skupno zeleno pot začeli že leta 2016. Danes vključuje flota električnih vozil mestnega prometa v Kopru že šest srednje velikih avtobusov in štiri električna vozila za prevoze na klic oziroma Kurjerce.

Foto: Arriva